Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Complexitate
redusa
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Ingrediente

  • Pentru aproximativ 3 l sirop:
  • -1,5- 2 kg flori de tei, numai inflorescenta
  • -2 kg zahar tos
  • -4 l apa
  • -4 plicuri sare de lamaie (20 g)
  • -1 praf sare grunjoasa
  • -4 plicuri zahar vanilat, optional
  • -coaja taiata in bucati mari de la 1 lamaie bio, optional

Mod de preparare

Spalati florile de tei in apa rece, lasati la scurs, apoi desprindeti doar inflorescentele. Aruncati cele 2 frunzulite ce se gasesc in imediata apropiere a florilor, deoarece imprima un gust amar siropului.
Puneti florile la fiert in apa clocotita pentru 20 min, dati deoparte si lasati acoperit, la macerat, pana a doua zi.

Separati lichidul si presati bine florile. Filtrati decoctul prin trecerea de cateva ori a acestuia printr-un tifon dublu.

Separat, invertiti zaharul intr-o oala emailata (neaparat emailata!!!): fierbeti zaharul cu 400 ml apa si sarea de lamaie, timp de 10 min, la foc maxim, amestecand. Colectati si aruncati spuma cenusie ce se formeaza deasupra.

Adaugati ceaiul concentrat peste zaharul invertit, praful de sare, precum si coaja de lamaie si / sau zaharul vanilat, optional. Lasati sa fiarba, la foc mare, pana scade la jumatate, amestecand ocazional.
Indepartati coaja de lamaie.

Imbuteliati siropul fierbinte in sticle de sticla, capsati si puneti imediat intre paturi.
Lasati pana se racesc complet, 1- 2 zile.
Inscriptionati si dati la camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Parteneri
Lamai murate (reteta video)
Bucataras.RO

Lamai murate (reteta video)

Dragii mei, dupa atatea retete de muraturi traditionale romanesti, m-am gandit sa va arat si una marocana de lamai murate....

Lamai murate (reteta video)
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola