Dovlecei Marinati (dulce - Acrisor)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei Marinati (dulce - Acrisor)

Ingrediente

  • Ne trebuie urmatoarele ingrediente (proportia fiind de un dovlecel cu marul sau clipocit)
  • Dovlecei
  • Mere
  • Marinata (2 masuri apa, 1 masura otet, o lingura de sare si 2-3 de zahar la fiecare litru de lichid)
  • Piper
  • Enibahar
  • Dafin
  • Hrean
  • Frunze si crengute de visin

Mod de preparare

Taiem dovleceii si merele cam de 5 cm grosime, le scobim si pe masura ce facem acestea, punem feliile de mere in apa cu otet ca sa nu oxideze si dovleceii intr-o sita pt a se scurge.

Fierbem marinata 10 minute dupa care punem deodata dovleceii si merele, le dam o unda in fiert (nu mai mult de 1-2 min de cand reincepe marinata sa fiarba) si le scoatem iute, le aranjam in borcane, strecuram pe ici pe colo hreanul fasii. In marinata inca fierbinte, punem la inmuiat frunzele sau crengutele de visin. Turnam marinata fierbinte peste bucatile de dovlecel si mar, inchidem si rasturnam borcanul pana la racire.

Asta-i tot. Se pot umple cu o mare diversitate de creme, de peste, de branza, de masline, de toate...

Si cu miezul se poate face cate ceva, tras in teapa cu niste cas care se intinde pe gratar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Copanele de pui cu ciuperci umplute
Bucataras.RO

Copanele de pui cu ciuperci umplute

Sunt delicioase, si se topesc imediat:))

Copanele de pui cu ciuperci umplute
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola