Boabe de Porumb, Murate

Complexitate
redusa
Boabe de Porumb, Murate

Ingrediente

  • - 2 kg porumb in lapte, boabe
  • - solutia : la 100 ml apa, 500 ml otet de 9 grade
  • - 1 lingura sare grunjoasa (pentru muraturi)
  • - 6-10 boabe de piper
  • - 2-4 bucati cuisoare
  • - frunzulite de tarhon proaspat, de la 2-3 fire

Mod de preparare

Curatati stiuletii de porumb de panusele si mustati. Porumbul trebuie sa fie neaparat in lapte. Desprindeti boabele de pe stiuleti.

Acest lucru este mai laborios din toata reteta.

Ca sa va usurati munca procedati astfel: scoateti de la un capat la altul, pe lungimea stiuletelui, 3 randuri de boabe, cu ajutorul varfului ascutit al unui cutit. Apoi, cu degetul mare de la mana, desprindeti de pe stiulete boabele, pe randuri, orientandu-i spre partea goala.

Fierbeti-i putin, intr-o oala, in apa clocotita in care ati adaugat lingura de sare, apoi scurgeti-i.

Puneti boabele imediat in apa rece, cat sa-i acopere bine, iar dupa racire, scurgeti-i din nou. Umpleti borcanele cu boabele racite si scurse.

Separat, fierbeti apa, otetul, boabele de piper, cuisoarele si frunzele de tarhon, apoi lasati la racit.

Turnati in borcane, peste boabele de porumb, solutia racita, capsati si dati la rece.

Puteti sa le folositi ca muratura sau la diferite preparate, inlocuind cu succes, caperele.

Din cantitatile mentionate, ies 6 borcane a 720 ml fiecare si este necesar 1, 5 l otet de 9 grade.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Sirop de Soc Pentru Iarna
2
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
3
Produse de panificatie si patiserie

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta

Saratelele cu branza sarata sunt gustari delicioase si crocante, perfecte pentru a satisface pofta de sarat si de gust...

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Pasca cu aluat de cozonac
5
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Parteneri
Desert cozonac fara framantare, cu nuca si nuca de cocos
Bucataras.RO

Desert cozonac fara framantare, cu nuca si nuca de cocos

De anul trecut din aceeasi perioada am tot vrut sa incerc si modul acesta de preparare, fara framantare, dar abia acum i-a...

Desert cozonac fara framantare, cu nuca si nuca de cocos
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!