Merele curatate de coaja se taie in cubulete potrivit de mari (cca 2 cm) care se stropesc cu suc de lamaie si se pun la fiert cu zaharul si o ceasca mica de apa. Se lasa cca 30 de minute sa se lege foarte bine siropul, apoi adaugam cubulete la fel de mari, de pepene galben si mai lasam cca 30 de minute. Se pune dulceata fierbinte in borcan si apoi se infileteaza capacul.
Se acopera cu un prosop si se lasa pana a 2 a zi sa se raceasca in voie, apoi se poate depozita in locuri racoroase. Am ales sa nu mai adaug lamaie, anason sau scortisoara si bine am facut pentru ca dulceata a ramas cu un parfum puternic de pepene galben, bucatelele de mar ajutand la legarea mai buna a siropului. Aceasta dulceata o voi folosi la crema unor prajituri, dar si a delicioaselor jeleuri ce imi vor acoperi la iarna, tortuletele. Este super delicioasa!
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosNoh, de aici am plecat, faină idee, https://www.bucataras.ro/retete/supa-de-praz-cu-carne-tocata-44905.html si aici am ajuns...
Supa de praz cu carne tocata si branzaReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii