Fructele curatate de codite si spalate bine sub jet de apa rece, se acopera de 1 cm deasupra lor cu apa rece si se pun la foc sa fiarba.
Dupa primul clocot, se lasa fiocul domol si se fierbe cca. 15 -20 minute. Se scurg de apa in care au fiert si separat intr-o sita se paseaza bine, frecand bine cu o lingura de lemn, pana obtinem o pasta groasa. Ce ramane in sita mai adaugam cate un pic de apa in care au fiert sa subtiem si sa pasam cu usurinta si sa obtinem cat mai multa pasta. Pielitele si samburii ramase se arunca. Se amesteca pasta cu apa fierbinte care am scurs-o, se cantareste si atat cat are lichidul adaugam si zaharul si punem la foc, amestecand continuu.
Se fierbe cam o ora, trebuie sa ajunga la consistenta mierii de albine, se face proba pe o farfurie tinuta la frigider, sa fie rece si se lasa cateva picaturi, dupa lingura. Daca este legata, adaugam si sucul pentru o aroma si mai buna si pentru a nu se zaharisi peste iarna.
Se toarna fierbinte in borcane sterilizate si se etanseizeaza bine. Se acopera cu ceva gros si se lasa sa se raceasca lent, apoi se dau la beci.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosBors de fasole, cu urzici, legume si leustean În Postul Mare, când urzicile, abia apărute sunt fragede și...
Bors de fasole, cu urzici, legume si leusteanReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii