Ciresele le spalam bine, le scurgem si le scoatem samburii.
Intr-o galeata, adaugam cirese, zahar, cirese-zahar-repetam pana terminam si lasam peste noapte, intr-un loc racoros.
A doua zi le punem la fiert, adaugam lamaile si lime-ul taiate cubulete, amestecand din cand in cand.
Lasam sa fiarba cca 2-3 ore, facem testul cu picatura. Intr-o farfurie pe care o tinem la congelator 10 min, adaugam 1 lingura de dulceata, lasam sa se raceasca si daca nu curge si se intareste unsor este gata, daca nu, o vom mai lasa sa fiarba.
Cand este gata, adaugam frunzele de menta tocate marunt, amestecam si lasam sa se raceasca putin.
Turnam dulceata in borcanele sterilizate, le punem intr-o patura cu capacul in jos, pana a 2 zi sa se raceasca.
Se eticheteaza si se depoziteaza in camara.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii