Supe de Chimen cu `Zdrente`

Complexitate
redusa
Supe de Chimen cu `Zdrente`

Ingrediente

  • 3- 4 lingurite de seminte de chimen
  • 2 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 2 ardei grasi
  • 1 rosie mare sau 2 mici
  • 1 ceapa mare
  • oua dupa dorinta (daca folositi) crutoane (daca folositi) sare dupa gust

Mod de preparare

Intr-o cratita de 3 l se pun semintele de chimen si se prajesc, avand grija sa invartim mereu sa nu le ardem. Cand s-au prajit, adaugam faina, mai invartim cateva secunde, luam de pe foc si adaugam apa calda, la inceput incet avand grija sa amestecam mereu sa nu se formeze cocoloase, apoi punem restul de apa (aproximativ 2, 5 l) si punem la foc.

Spalam rosia si ardeiul, curatam de foile uscate ceapa si o spalam, dupa care crestam in 4 sau 6 fiecare zarzavat. Le adaugam in oala de supa, punem si uleiul tot acuma si lasam sa fiarba la foc molcom.

La inceput supa noastra va avea un aspect cam neplacut, va fi cam fara culoare dar in timp ce fierbe chimenul isi va lasa aroma si culoarea, iar rosia si ardeiul pe ale lor.

Dupa circa jumatate de ora sau 40 de minute, supa va avea un aspect placut, auriu spre maroniu, dregem de sare si inchidem ochiul. Lasam asa pret de vreo jumatate de ora apoi trecem prin strecuratoare ca sa scapam de semintele si zarzavaturile din ea.

Cand va ramane in sita doar legumele, cu dosul unei linguri se va presa bine de tot sa scoatem tot excesul de lichid din ele precum si aroma de neconfundat a chimenului.

Supa clara pe care o vom obtine o putem imparti in mai multe craticioare si dupa preferinta in una fierbem zdrente de ou, in alta fierbem ouale intregi si cu a treia parte o lasam asa cum este si cand servim, in farfurie adaugam crutoane cu gust de usturoi. .

Pentru zdrente procedam in felul urmator. Spargem cateva oua (dupa dorinta si cantitate de supa) dupa care batem bine de tot, apoi adaugam 'un fir' in supa care fierbe, avand grija ca sa invartim cu cealalta mana, cu o furculita, in supa.

Lasam zdrentele sa fiarba 2 minute si stingem focul.
Pentru ouale fierte intregi punem supa la fiert si cand clocoteste, adaugam, pe rand, tot cate un ou (atatea cate dorim sa avem - de regula se socotesc 2 oua de portie), lasam la fiert cateva minute si inchidem focul.

o servim calduta daca are oua in ea si daca o servim cu crutoane este delicioasa chiar si rece.
Pentru varianta de post se trece peste oua si se serveste doar cu crutoane

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos
Bucataras.RO

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos

Este pentru prima data cand fac rulada...mi-era cam teama la partea cu rulatul blatului in prosopul umed, dar a fost totul...

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola