Am pus in oala sub presiune legumele taiate marunt (morcovi, ardei gras, dovlecel, cartof, rosii curatate de pielita si tocate - eu am pus rosii pasate mai grosolan), ulei, putin orez (alta data am pus paste fainoase scurte sau dc erau lungi le-am rupt) si apa.
Am amestecat de citeva ori in oala, si am pus capacul. La foc mare pina s-a ridicat siguranta si a inceout sa fluiere (maxim 5 min) si apoi la foc mic de tot pt 10 minute, nu mai mult. Am stins focul si am lasat oala sa se raceasca lent (fara sa o bagam in chiuveta la jetul de apa rece).
Cind a coborit siguranta (oala era caldutza doar) am desfacut capacul, iar supo-ciorba era gata. Am pus sarea la sfirsit!!!
Daca nu va pare de ajuns de acra de la rosii, dupa gusturile voastre se poate adauga la sfirsit zeama de lamiie, bors fiert, in fine, ce vreti...
Si tot la sfirsit se pune si leustean...
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii