Supa de Conopida Coapta si Ciuperci

Complexitate
redusa
Supa de Conopida Coapta si Ciuperci

Ingrediente

  • ulei de seminte de struguri (cocos, masline etc)
  • 1/4 lingurita ierburi de Provence (sau alte arome dupa plac si ce cantitate doriti)
  • sare si piper dupa gust si daca mai este cazul
  • putin praf de usturoi
  • 1,5-2 lt supa de legume (de casa sau de cumparat sau apa)
  • 1 conopida mai mica desfacuta in buchetele
  • 150-200 gr ciuperci proaspete
  • 1 morcov mai mare
  • 1/4 dintr-un bulb de telina
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa mare/tocata marunt

Mod de preparare

Conopida dupa ce este spalata se desface in buchetele, daca sant prea mari se taie in doua sau patru. Se scurg bine de apa se pun intr-un vas si se pun deoparte. Intr-un paharel micut se pun ierburi de Provence (sau folositi orice aroma va place si ce cantitate va place) putina sare si piper, praf de usturoi dupa gust, adaugati peste ele cateva linguri de ulei de calitate (eu am pus circa 5 linguri de supa).

Pregatiti cuptorul la temperatura de 400 f/200C si apoi aranjati conopida in tava de copt. Stropiti cu amestecul de ierburi si ulei, invartiti bine sa se acopere conopida cu uleiul pe toate partile, aranjati apoi intr-un singur rand si puneti la cuptor.

In timp ce conopida noastra se coace, pregatim legumele. Le spalam, le curatam si le tocam marunt, morcovii ii feliem, la fel si patrunjelul si pastarnacul daca sant subtiri, daca sant mai grosi se despica in doua/patru si apoi se feliaza.

Telina, ceapa si ardeiul se maruntesc, ciupercile se spala, se curata (sau nu) de coaja, se feliaza si ele se presara putin suc de lamaie peste ele pentru a preveni oxidarea lor. Intr-un vas mai mare se pune ulei, aproximativ 5-6 linguri, se adauga ceapa si se dunstuieste.

Se adauga apoi morcovul, patrunjelul, telina, pastarnacul si ardeiul, se invart in ulei se adauga putina supa de legume. Se lasa doua trei minute la fiert dupa care se adauga ciupercile. Se mai fierbe putin, se adauga restul de supa de legume.

Daca considerati ca este prea groasa supa mai puteti adauga putina apa. Laasati sa dea in fiert, gustati de sare si piper, daca supa de legume nu a fost prea condimentata dregem dupa gustul nostru. Dupa 10 minute de la adaugarea supei punem inauntru si conopida coapta deja si mai lasam la fiert inca 5 minute. Legumele deja sant fierte.

Punem in farfurii servim cu smantana sau nu, dupa preferinta. La sfarsit se poate adauga patrunjel tocat, tot dupa preferinta. Noi am mancat ... sotul si cel mic au folosit smantana, eu am mancat simplu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola