Supa Crema de Cartofi cu Praz si Broccoli

Complexitate
redusa
Supa Crema de Cartofi cu Praz si Broccoli

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 500 g cartofi albi curatiti si taiati cuburi
  • 40 g unt
  • 1 praz
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 15 l apa + 1 cub de legume/pui organic sau 1 5 supa de legume/pui
  • 1 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita maghiran
  • un praf mic de ardei cayenne
  • 500 ml lapte
  • 2-3 linguri smantana
  • 3 linguri cheddar razalit (sau cascaval)
  • 1/2 broccoli spalat si taiat bucati (aproximativ 100-130 g)
  • piper proaspat macinat
  • sare de mare sau roz fina
  • 2 felii bacon taiate marunt

Mod de preparare

Taiati marunt prazul, ceapele, morcovii si caliti acestea in unt la foc mic 10-15 minute cu putina sare. Adaugati cimbrul, maghiran, cartofii si apa. Aduceti la fierbere reduceti focul, acoperiti si lasati pana cand legumele sunt fierte.

Prajiti bacon-ul intr-o tigaie cateva minute si lasati deoparte. Adaugati in supa laptele, broccoli si mai fierbeti 3-4 minute. Luati de pe foc puneti smantana si branza apoi mixati fin cu blenderul. Asezonati dupa gust.

*Ajustati cu lapte cantitatea de lighid dupa plac.
Serviti cu putin bacon deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel
Bucataras.RO

Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel

Sa ne rasfatam partenerul, zic....."Ziua cand imi rasfat nevasta"

Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola