Ciorba de Varza Alba cu Sos Romanesc si Cimbru

Complexitate
redusa
Ciorba de Varza Alba cu Sos Romanesc si Cimbru

Ingrediente

  • -1/2 kg ciolan de porc proaspat sau afumat, sau orice carne de porc afumata, oase afumate
  • -1 varza alba (700-1000g)
  • -1 ceapa
  • -1 kg rosii, feliate sau sucul de la ele
  • -1 lingurita cu varf ceapa rasa sau tocata foarte fin (facultative)
  • -1-2 linguri faina
  • -2 linguri ulei
  • -100 ml smantana (optional)
  • -1 crenguta cimbru sau 1/2 lingurita cimbru uscat
  • -sare
  • -bulion (optional)
  • -1 tija telina (optional)

Mod de preparare

Puneti carnea la fiert, intr-o oala mai mare, in apa rece. Cand este aproape facuta, adaugati varza taiata fidelute, ceapa tocata, cimbrul si rosiile. Cand toate sunt fierte, sarati si acriti cu bulion, daca mai este nevoie, dupa gust.

Separat, intr-o tigaie fara grasime, puneti faina si rumeniti-o pana capata o culoare maro deschis, amestecand continuu. Luati tigaia de pe foc si adaugati uleiul si facultativ 1 lingurita cu varf de ceapa rasa fin a€“la caldura tigaii, ceapa isi va dezvolta aroma, iar faina se va incorpora in ulei. Stingeti cu ciorba fierbinte, adaugata cate putin la inceput, ca sa nu se formeze cocoloase.

Amestecati cu restul de ciorba si lasati sa dea cateva clocote, sa se lege, apoi luati de pe foc. Optional, bateti bine smantana cu 1 lingura de apa rece, adaugati cate putina ciorba fierbinte.

Turnati in oala, imediat ce ati luat-o de pe foc si amestecati bine.
Adaugati pentru aroma marar verde si o tija de telina, tocate.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel
Bucataras.RO

Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel

Sa ne rasfatam partenerul, zic....."Ziua cand imi rasfat nevasta"

Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola