Ciorba de Usturoi cu Unt Clarificat, la Cuptor

Complexitate
redusa
Ciorba de Usturoi cu Unt Clarificat, la Cuptor

Ingrediente

  • -4- 5 capatani de usturoi, autohton
  • -4 linguri unt clarificat (ghee)
  • -6 rosii decojite si taiate cubulete
  • -150 g smantana
  • -150- 200 g cascaval, taiat cubulete
  • -bors de tarate sau 1 lingurita cu “ Bors magic cu smantana- Delikat”, pentru acrit, dupa gust
  • -1/2 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -1 l apa
  • -sare
  • -mix de piper- negru, alb, verde, rosu
  • -cimbru, oregano, busuioc, optional si dupa gust

Mod de preparare

Puneti la fiert in apa usor sarata, timp de 20 min, usturoiul curatat si 1 lingura de unt clarificat (ghee).
Separat, opariti in apa fierbinte, rosiile crestate la un capat in forma de cruce, timp de 30 secunde, transferati-le imediat intr-un vas cu apa rece, asteptati 1 min, apoi decojiti si tocati marunt.

Puneti-le intr-un vas ce merge la cuptor (yena sau de lut) impreuna cu 3 linguri de unt clarificat (ghee) si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 20- 30 min, amestecand ocazional.
Adaugati patrunjelul tocat marunt, zeama de usturoi fierbinte si repuneti in cuptor pentru 10- 15 min.

Puneti borsul de tarate cald, dat in clocot in prealabil, sau lingurita cu praf de la “ Bors magic cu smantana”, cubuletele de cascaval, smantana diluata cu cateva polonice de ciorba fierbinte, sarati, piperati si adaugati si alte condimente (cimbru, busuioc, oregano, etc, optional), dupa gust.

Omogenizati si lasati inca cateva minute la cuptor sa se intrepatrunda aromele si cascavalul sa se topeasca usor.
Serviti ciorba calda, in farfurii incalzite, presarata cu patrunjel verde tocat marunt.
Este la fel de buna si rece.
Cine doreste mai poate adauga in farfurie cate 1 lingura de smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Salata de legume cu quinoa alba si branza
Bucataras.RO

Salata de legume cu quinoa alba si branza

In ultima perioadă salatele nu au lipsit din meniul nostru, iar de data aceasta am ales să prepar o Salată de legume cu...

Salata de legume cu quinoa alba si branza
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola