Ingrediente
● 1 capatana de salata verde |
● 1 ceapa uscata sau 2 legaturi de ceapa verde |
● 2 morcovi |
● 1 radacina de patrunjel |
● 4 catei de usturoi sau dupa gust |
● 1 mana de orez |
● 1 piept de pui |
● 500 ml iaurt gras |
● 3 galbenusuri |
● sucul de la 1 lamaie |
● 1 legatura marar verde |
● tocat marunt |
● 1 legatura de patrunjel verde |
● tocat marunt |
● sare |
● piper |
● ulei |
Mod de preparare
Desfaceti si spalati sub jet de apa frunzele de salata. Rupeti-le sau taiati-le in bucati potrivite.
Rumeniti usor in ulei incins pieptul de pui taiat feliute. Scoateti bucatile de carne si in uleiul ramas caliti ceapa tocata marunt pana se inmoaie. La sfarsit adaugati usturoiul curatat si trecut prin presa.
Separat, caliti in putin ulei morcovul si radacina de patrunjel, curatate si taiate rondele subtiri, pana se inmoaie.
Puneti intr-un vas mai mare ceapa si zarzavatul, calite. Stingeti cu 2, 5- 3 l apa, adaugati carnea de pui usor rumenita, putina sare si lasati sa fiarba acoperit, la foc mic, pana ce carnea este facuta. Cu 5 minute inainte de a fi gata, puneti orezul si salata verde.
Intre timp pregatiti liezonul prin amestecarea galbenuselor cu iaurtul.
Inainte de a fi adaugat in ciorba terminata, diluati amestecul cu ciorba calda, adaugand cate putin, treptat si omogenizand de fiecare data, pana cand temperaturile celor doua (liezon si ciorba) sa fie cat mai apropiate.
Turnati liezonul diluat in vasul cu ciorba, in fir subtire si amestecand continuu.
Potriviti repede de sare, piper, zeama de lamaie, dupa gust, adaugati verdeata si mai lasati la foc mic, doar pana cand ciorba incepe sa fiarba. Dati deoparte.
Serviti calda, dar poate fi consumata si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de Salata cu Piept de Pui" nu uita sa ii faci un review.
Rumeniti usor in ulei incins pieptul de pui taiat feliute. Scoateti bucatile de carne si in uleiul ramas caliti ceapa tocata marunt pana se inmoaie. La sfarsit adaugati usturoiul curatat si trecut prin presa.
Separat, caliti in putin ulei morcovul si radacina de patrunjel, curatate si taiate rondele subtiri, pana se inmoaie.
Puneti intr-un vas mai mare ceapa si zarzavatul, calite. Stingeti cu 2, 5- 3 l apa, adaugati carnea de pui usor rumenita, putina sare si lasati sa fiarba acoperit, la foc mic, pana ce carnea este facuta. Cu 5 minute inainte de a fi gata, puneti orezul si salata verde.
Intre timp pregatiti liezonul prin amestecarea galbenuselor cu iaurtul.
Inainte de a fi adaugat in ciorba terminata, diluati amestecul cu ciorba calda, adaugand cate putin, treptat si omogenizand de fiecare data, pana cand temperaturile celor doua (liezon si ciorba) sa fie cat mai apropiate.
Turnati liezonul diluat in vasul cu ciorba, in fir subtire si amestecand continuu.
Potriviti repede de sare, piper, zeama de lamaie, dupa gust, adaugati verdeata si mai lasati la foc mic, doar pana cand ciorba incepe sa fiarba. Dati deoparte.
Serviti calda, dar poate fi consumata si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de Salata cu Piept de Pui" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany