Ciorba de Salata cu Piept de Pui

Complexitate
redusa
Ciorba de Salata cu Piept de Pui

Ingrediente

  • -1 capatana de salata verde
  • -1 ceapa uscata sau 2 legaturi de ceapa verde
  • -2 morcovi
  • -1 radacina de patrunjel
  • -4 catei de usturoi sau dupa gust
  • -1 mana de orez
  • -1 piept de pui
  • -500 ml iaurt gras
  • -3 galbenusuri
  • -sucul de la 1 lamaie
  • -1 legatura marar verde
  • tocat marunt
  • -1 legatura de patrunjel verde
  • tocat marunt
  • -sare
  • -piper
  • -ulei

Mod de preparare

Desfaceti si spalati sub jet de apa frunzele de salata. Rupeti-le sau taiati-le in bucati potrivite.
Rumeniti usor in ulei incins pieptul de pui taiat feliute. Scoateti bucatile de carne si in uleiul ramas caliti ceapa tocata marunt pana se inmoaie. La sfarsit adaugati usturoiul curatat si trecut prin presa.

Separat, caliti in putin ulei morcovul si radacina de patrunjel, curatate si taiate rondele subtiri, pana se inmoaie.
Puneti intr-un vas mai mare ceapa si zarzavatul, calite. Stingeti cu 2, 5- 3 l apa, adaugati carnea de pui usor rumenita, putina sare si lasati sa fiarba acoperit, la foc mic, pana ce carnea este facuta. Cu 5 minute inainte de a fi gata, puneti orezul si salata verde.

Intre timp pregatiti liezonul prin amestecarea galbenuselor cu iaurtul.
Inainte de a fi adaugat in ciorba terminata, diluati amestecul cu ciorba calda, adaugand cate putin, treptat si omogenizand de fiecare data, pana cand temperaturile celor doua (liezon si ciorba) sa fie cat mai apropiate.
Turnati liezonul diluat in vasul cu ciorba, in fir subtire si amestecand continuu.

Potriviti repede de sare, piper, zeama de lamaie, dupa gust, adaugati verdeata si mai lasati la foc mic, doar pana cand ciorba incepe sa fiarba. Dati deoparte.

Serviti calda, dar poate fi consumata si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie