Ciorba taraneasca de cartofi

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Ciorba taraneasca de cartofi

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 10 cartofi
  • 3 frunze telina
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 2 rosii
  • 2 linguri pasta de rosii(facuta in casa)
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 200 g slanina afumata
  • 4-5 linguri sos de la friptura
  • bucati de friptura
  • bors de putina

Mod de preparare

In uleiul de la friptura adagam ceapa, ardeiul tocat marunt, morcovul dat prin razatoare, 1/2 cana apa.
Lasam sa se caleasca impreuna cu condimente dupa gust, adaugam pasta de rosii si lasam 1 min.
Adaugam cartofii, 1 cana de apa si lasam sa fiarba 5 min, dupa care completam cu apa, frunzele de telina tocate, 1/2 legatura de leustean, resturi de friptura si lasam sa fiarba cca 15-20 min, (pana ce este cartoful fiert pana la jumate cum zice bunica).
Adaugam rosiile tocate si bucatile de slanina pentru a da gust ciorbe, bors acru dupa gust si lasam sa fiarba cca 5 min.
Intr-un bol batem ouale cu smantana, leusteanul si adaugam treptat zeama pana ce ajunge la temperatura ciorbei.
Turnam amestecul in oala cu ciorba, moment in care scoatem bucatile de slanina (nu le aruncam ca sunt asa bune cu mamaliga zice bunica) si sincer cu un catel de usturoi langa slanina tare bun este. Acum este momentul daca vrem sa adaugam o mana de fidea.
Lasam sa fiarba 2-3 clocote, oprim focul si adaugam patrunjel verde.
Pregatim bolurile si servim ciorba cu ceapa rosie alaturi si noi o servim cu mamaliguta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie