Ciorba de perisoare din piept de pui

Postat pe: 31-08-2018
(0)

Ingrediente

Pentru ciorba:
1 tija de apio
1 ardei gras
1 morcov
1 ceapa
2 l apa
5-6 linguri ulei
o lingurita de sare
doua linguri de rosii pregatite pentru iarna
un fir de leustean
Pentru perisoare:
500 g piept de pui
doua cepe (140 g)
50 g orez
doua oua mici
o lingurita de sare
putin piper negru macinat
un varf de cutit de boia de ardei dulce
putin amestec de ierburi (maghiran, patrunjel, rozmarin, cimbru)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Numar portii

PORȚII

10 portii
Tija de apio se spala si se taie in doua.


Ardeiul se taie in doua, se curata de seminte si se spala.


Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie in doua.


Ceapa se curata de foi si se spala.


Legumele se pun la fiert in 2 l apa, impreuna cu 5-6 linguri de ulei si o lingurita de sare pentru 10-15 minute, timp in care se pregatesc perisoarele.


Pieptul de pui se taie marunt, se spala si se da prin robotul de bucatarie. Se pune apoi intr-un castron si se amesteca cu ceapa curatata de foi, spalata si tocata, orezul spalat, ouale, putina sare, putin piper negru macinat, un varf de cutit de boia de ardei dulce si putin amestec de ierburi. Se formeaza perisoarele si se pun, rand pe rand, in apa clocotita. Se lasa sa fiarba in continuare. Se mai adauga apa daca este necesar.


La final, cand carnea este fiarta, se adauga rosiile pregatite pentru iarna si un fir de leustean spalat, dupa care se potriveste ciorba de sare.


Se serveste cu leustean proaspat tocat si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de perisoare din piept de pui" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de perisoare din piept de pui