Terina de Pui

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Terina de Pui

Ingrediente

  • 2 piepti de pui dezosati
  • 2 cepe
  • 1 plic gelatina
  • 1 leg patrunjel verde
  • piper macinat
  • condiment baza pt mancaruri

Mod de preparare

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julien.
Patrunjelul spalat si uscat se taie marunt.
Pieptii de pui se fierb, apoi se taie cubulete dupa racire.

Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa rece, apoi se rastoarna peste 100 ml de zeama ramasa de la fierberea pieptilor de pui. Se pune pe foc mic si se lasa pana incepe sa fiarba, apoi se lasa la racit 1-2 minute.

Intr-un bol amestecam carnea de pui, ceapa, patrunjelul, piper macinat si condiment dupa gust, apoi adaugam si gelatina si amestecam lejer.

Tapetam una-doua forme de terina (depinde marimea) cu folie si rasturnam usor compozitia de terina.
Nivelam cu lama unui cutit si tinem la rece 2-3 ore.
Dupa ce s-a intarit, putem felia terina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Prajitura turnata cu branza de vaci
5
Romania

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci