Terina de Branzuri

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Terina de Branzuri

Ingrediente

  • Branzeturi:
  • Telemea
  • Cascaval
  • Urda, etc
  • Mirodenii:
  • Chimen
  • Marar
  • Ceapa
  • Sare
  • Piper alb
  • Ardei iute uscat
  • Boia dulce, etc

Mod de preparare

Nu de putine ori ni se intampla sa avem tot felul de ramasite de tot felul de branzeturi, imprastiate care incotro - nici destule pentru o placinta dar prea greu de aruncat, asa, pur si simplu.

Cand mie mi se intampla una ca asta (cam des din pacate ...) ma apuc sa reciclez, sa marinez ori sa combin diferitele ramasite de antartz si sa le dau o viata noua.

Fiindca mamaliga cu " n" feluri de braza este deja in carte si in bucatariile noastre, eu fac deseori o garnitura de branzeturi asortate, in loc de piure sau orez. Merge foarte bine ca insotitoare, aceasta garnitura, la gratare si fripturi de tot felul - le taie din satietate, muta greutatea dinspre carne si-o pune mai spre mijloc, spre deosebire de piureul de cartofi care este oarecum neutru si lasa carnea sa vorbeasca pe limba ei.

Asadar, cand vad branzeturi fara viitor in frigider, ma caut de condimente si verdeturi, pun la marinat peste noapte ceva carnet si a doua zi am deja meniul.

Multe de povestit nu sunt: fiecare branza se potriveste cu ceea ce va place ori cere ea de obicei; telemeaua cu boia de ardei rosu uscat si afumat, cascavalul cu chimen si ceapa verde, urda cu marar, sare cu arome provensale, branza de vaci cu sare, piper verde marinat etc.

Robotiti, mixati ori frecati fiecare fel de branza cu cele trebuincioase miroazne si asezati-le frumos intr-o forma.
Alternati straturile in asa fel incat sa fie compatibile si complementare, atat la gust cat si la culoare.

Despre marinata in care se poate tine o carne, chiar si cea de pui, fara sa se strice chiar si o saptamana, ar fi ceva de spus. o folosesc destul de des, avand acest avantaj - pe zi ce trece, carnea se fragezeste din ce in ce mai mult si capata un gust tare bun.

Este un amestec de ardei rosii sau gogosari copti, sare, piper, cateva aschii de ardei iute uscat si afumat (asta e secretul care pastreaza carnea fara a se altera) si sos Worcestershire, mixate impreuna.

Reteta despre marinarea branzeturilor o gasiti aici: http: //www. Reteteculinare. Ro/carte_de_bucate/conserve_muraturi/branzeturi-conservate-5141/ - borcanele nu se golesc niciodata, mereu am de adaugat cate o creasta de branza ratacita si astfel, pe masura ce se mananca, se tot adauga altele noi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Pulpe de pui picante cu bere si stafide
Bucataras.RO

Pulpe de pui picante cu bere si stafide

Bunatati pentru  Craciun  Traiasca berea !!! Am mai redus din rezerva federala de bere, totusi mai este!!!! Cu...

Pulpe de pui picante cu bere si stafide
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola