Tarta Sarata cu Spanac Sau Scarole

Complexitate
redusa
Tarta Sarata cu Spanac Sau Scarole

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 1/2 pahar apa minerala
  • 1 ou
  • 30 g untura
  • sare
  • Umplutura:
  • 1 ceapa verde
  • 50 g kaizer
  • 1 kg spanac congelat sau scarole
  • sare
  • piper
  • 6 linguri parmezan
  • 1 ou
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus

Mod de preparare

Am facut tarta asta cu scarole din gradina dar reteta originala era cu spanac, este delicioasa.

Preparare:
Se amesteca faina cu oul, apa minerala si untura. Se face un aluat elastic care se lasa un pic sa se odihneasca.

Intre timp se pregateste umplutura.
Se pune uleiul intr-o tigaie se taie ceapa marunt si se pune la calit impreuna cu kaizerul. Dupa care se adauga spanacul (eu am pus scarola fiarta un pic inainte) si se mai caleste un pic impreuna sa prinda gust se sareaza si se pune piper dupa preferinta. Se lasa la racit.

Se adauga parmezanul si oul si se omogenizeaza bine.

Se pregateste o forma rotunda de 28 cm se unge cu untura si se tapeteaza cu faina.

Aluatul se imparte in doua, o parte un pic mai mare decat cealalta. Se intinde o foaie destul de mare care sa imbrace si peretii formei, se pune umplutura se niveleaza bine si se pune a doua foaie deasupra se inteapa cu furculita si se unge cu galbenus de ou.

Se coace la foc moderat pentru 30 minute sau pana cand este frumos colorata.

Este un aperitiv sau cina minunat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie