Tarta cu ciuperci

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu ciuperci

Ingrediente

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • aproximativ 300 gr faina alba de grau
  • 2-3 linguri cu ulei de masline
  • 15-20 gr drojdie proaspata
  • 100 ml apa calduta
  • sare dupa gust
  • o lingurita cu zahar
  • rozmarin si seminte de chimen dupa gust
  • Pentru compozitie ne sunt necesare:
  • 10-15 ciuperci
  • 1 ou mare (de curte)
  • 2 linguri cu smantana grasa
  • 4 rondele de branza de burduf
  • cateva bastonase de ardei gras
  • cateva frunzulite de busuioc proaspat

Mod de preparare

Incepem prin a pregati aluatul: Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi.

Cernem faina intr-un vas, adaugam condimentele dupa gust (sarea, rozmarinul si chimenul), drojdia dospita si mai apoi, putin cate putin, apa calduta.

Amestecam toate ingredientele si framantam aluatul adaugand, treptat, uleiul.

Acoperim vasul cu un prosopel curat si il pastram la cald pana ce isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim compozitia:

Taiem ciupercutele in felii si le coacem pe o tava de aragaz, cat sa se rumeneasca usor.

Oul il batem spuma, adaugam smantana si omogenizam.

Din aluatul obtinut intindem o foaie subtire, in functie de marimea vasului in care vom coace tarta.

Ungem vasul cu ulei sau cu putin unt, asezam foaia si adaugam oul cu smantana. Deasupra aseazam rondelele de branza, ciupercutele coapte si bastonasele de ardei gras.

Coacem placinta la 150 de grade pentru 55 de minute aproximativ sau cat sa se rumeneasca usor.

O lasam sa se raceasca trep

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie