Saltison

Complexitate
redusa
Saltison

Ingrediente

  • -1 pui intreg, portionat in bucati (1, 5- 2 kg)
  • -35 g gelatina, granule (Dr Oetker)
  • -3 frunze de dafin
  • -5 boabe de piper negru
  • -1 lingura rasa sare sau dupa gust
  • -5 - 7 catei usturoi pisat sau dupa gust

Mod de preparare

Portionati puiul spalat bine. Scoateti pielea si indepartati zonele cu grasime.

Puneti-le intr-o cratita de dimensiuni medii (cca 3 l), impreuna cu gelatina, frunzele de dafin, boabele de piper, sarea si amestecati putin. Daca vreti toba mai picanta, puneti si usturoiul maruntit.

Asezati cratita peste o oala (cca 5 l) in care aveti atata apa incat acesta sa ajunga pana la ½ din inaltimea cratitei mai mici.

Puneti vasele pe foc mare pana ce apa incepe sa fiarba (aveti grija ca apa sa nu dea pe dinafara), apoi faceti focul mic, mic si puneti un capac pe cratita mica. Lasati asa cca 3 ore sau pana ce carnea este fiarta si incepe sa se desfaca de pe oase. Carnea va lasa sucul propriu si se va "coace" incet si foarte bine, fara a deteriora proprietatile. Nu va ingrijorati - veti avea zeama destula pentru toba.

In acest timp intoarceti de 2- 3 ori bucatile de carne. Daca scade mult apa in oala mare, mai adaugati cate putina apa fierbinte.

Scoateti cratita mica din apa, iar bucatile de carne pe o farfurie, sa se racoreasca.

Separati carnea de oase si rupeti in bucatele medii. Indepartati frunzele de dafin si boabele de piper.

Separat, strecurati zeama si o potriviti de sare; neaparat gustati-o (ea trebuie sa fie un pic mai sarata decat este normal pentru ca dupa gelifiere i se mai ia din sare).

Daca doriti o toba care sa aiba doar un iz de usturoi, atunci amestecati zeama cu usturoiul pisat bine si apoi strecurati-o.

Puneti carnea intr-o cutie de carton de la suc natural sau pet de plastic, spalate bine si taiate la "gat".

Turnati zeama cat sa acopere bine carnea si agitati / scuturati putin cutia / pet-ul ca sa ajunga pana la fundul recipientului. Acoperiti cutia / pet-ul cu o folie / hartie de copt si puneti la frigider pentru cateva ore sau cel mai bine de seara pana dimineata ca sa se inchege bine. Taiati cutia / pet-ul cu o foarfeca si scoateti toba.

Serviti feliata (se taie foarte frumos si uniform, fara sa se faramiteze).

Se pastreaza pana in 5- 7 zile la frigider, invelita in hartie de copt.
Nota: Puteti sa va jucati putin cu ingredientele.
Puneti la fiert, o data cu carnea, morcovi subtiri, intregi. Inainte de a turna in recipient, puteti aranja morcovii pe mijlocul acestuia, asezati carnea de jur- imprejur si apoi turnati zeama.

Si / sau amestecati carnea cu boabe de mazare, fierte separat si scurse; masline fara samburi etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Chec cu Cacao Pufos
2
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
3
Dulciuri

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
4
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Pasca cu aluat de cozonac
5
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Parteneri
Prajitura cu foi cu bulion
Bucataras.RO

Prajitura cu foi cu bulion

O prajitura foarte indragita. Este pentru prima data cand o fac si ne-a placut si noua foarte mult.

Prajitura cu foi cu bulion
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola