Rulada Aperitiv cu Legume si Carne

Complexitate
redusa
Rulada Aperitiv cu Legume si Carne

Ingrediente

  • -300 g carne tocata (porc, vita, amestec, pui, etc)
  • -1 ceapa uscata sau 2 legaturi de ceapa verde, tocata marunt
  • -1 morcov, taiat cubulete
  • -1/2 ardei gras rosu, taiat cubulete
  • -1/2 cana boabe de mazare
  • -2-3 catei de usturoi, zdrobiti
  • -1/2 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -1/2 legatura marar verde, tocat marunt
  • -1 kg cartofi
  • -1 ou
  • -4-6 linguri faina
  • -sare
  • -piper
  • -ulei

Mod de preparare

Fierbeti cartofii in coaja, scurgeti, curatati si zdrobiti cu o furculita.
Adaugati ou, faina, sare, piper si framantati un aluat, doar cat sa se omogenizeze ingredientele. La nevoie adaugati inca putina faina.

Cat timp fierb cartofii pregatiti umplutura: caliti ceapa in putin ulei incins, adaugati cubuletele de legume, boabele de mazare, iar dupa cateva minute, carnea si continuati calirea, amestecand, pana ce carnea isi schimba culoarea.

Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Luati de pe foc si inglobati verdeata.
Pe o folie alimentara intindeti o foaie din cartofi (30 x 40 cm), prin presare cu mana, uda peste care puneti uniform umplutura.

Rulati sub forma de sul, pe latura lunga, ajutandu-va de folie, apoi impachetati si sigilati bine rulada in folie.
Transferati pe o foaie de aluminiu si impachetati bine.

Puneti intr-o tava si turnati apa fierbinte pana la ½ din grosimea ruladei.
Dati la cuptorul incins pentru 30- 40 min, la foc potrivit, intorcand la jumatatea intervalului si completand cu apa fierbinte, la nevoie.

Scoateti tava din cuptor, scurgeti apa, desfaceti foliile, repuneti rulada in tava, stropiti cu putin ulei si repuneti in cuptor, pentru inca 10- 15 min sau pana ce incepe sa se aureasca frumos.
Lasati sa se raceasca complet, apoi feliati.

Constitue un aperitiv ce poate fi servit simplu sau impreuna cu diferite sosuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Prajitura cu visine si fulgi de ciocolata- Philips Multicooker
Bucataras.RO

Prajitura cu visine si fulgi de ciocolata- Philips Multicooker

Prajitura cu visine si fulgi de ciocolata- Philips Multicooker
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola