Rulada Aperitiv cu Crema de Branza

Complexitate
redusa
Rulada Aperitiv cu Crema de Branza

Ingrediente

  • Compozitia galbena:
  • -2 linguri faina
  • -½ lingurita praf de copt
  • -1 praf de piper alb, macinat
  • -2 oua
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura smantana
  • -4 linguri cascaval ras
  • -sare
  • Compozitia verde:
  • -4 linguri faina
  • -½ lingurita praf de copt
  • -1 praf de piper negru, macinat
  • -2 oua
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura smantana
  • -2 linguri spanac (decongelat)
  • -sare
  • Compozitia rosie:
  • -2 linguri de faina
  • -½ lingurita praf de copt
  • -1 praf de piper alb, macinat
  • -2 oua
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura smantana
  • -2 linguri pasta de ardei rosu (de tomate) / ketchup dens
  • -2 linguri sfecla rosie, fiarta si pasata
  • -1 praf de paprika
  • -sare
  • Umplutura:
  • -200 g crema de branza, gen Philadelphia
  • -3 linguri smantana
  • -vegeta facuta in casa
  • Altele:
  • -felii de somon afumat, optional

Mod de preparare

Pregatiti 3 boluri si cerneti separat, faina impreuna cu praful de copt, conform cu cantitatile aferente fiecarei compozitii colorate.
Adaugati in unul piper negru si in celelalte doua piperul alb. Amestecati.

Frecati putin toate galbenusurile cu sare intr-un vas de sticla, apoi inglobati uleiul cu un tel.
Adaugati smantana si bateti pana la omogenizare.

Impartiti compozitia in 3 parti egale si puneti intr-una cascavalul ras, in cealalta spanacul tocat, iar in a treia, pasta de tomate, sfecla rosie si paprika. Amestecati bine.

Combinati amestecul de cascaval si separat cel de sfecla rosie, cu faina cu piper alb, iar pe cel de spanac, cu faina cu piper negru.

Separat, bateti spuma tare albusurile cu sare si adaugati cate 1/3 din cantitate in fiecare din cele 3 compozitii colorate. Inglobati usor cu o spatula, prin rasturnare, de jos in sus.

Turnati pe diagonala fasii de aluat, alternand culorile, intr-o tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 20- 25 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea.

Rasturnati blatul copt peste un prosop umed, indepartati foaia de copt si rulati imediat sub forma de sul, ajutandu-va de prosop. Lasati la racit.

Umplutura
Amestecati bine toate ingredientele.
Intindeti uniform umplutura pe toata suprafata interioara a blatului desfacut, apoi rulati din nou.

Optional, puteti pune felii de somon afumat peste crema de branza, inainte de rulare.
Dati la rece pentru cateva ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.

Se feliaza doar inainte de servire.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca