Pasta de Somon Afumat in Cosulete `janet`

Complexitate
redusa
Pasta de Somon Afumat in Cosulete `janet`

Ingrediente

  • cosulete cu susan si mac gata preparate/coapte
  • 400 g somon afumat (fara oase)
  • 100 g margarina vegetala
  • sare (daca este cazul) si piper dupa gust
  • 100-150 g nuca prajita si macinata
  • zeama de la jumate de lamaie (se poate si mai mult daca va place)
  • masline pentru decor

Mod de preparare

Eu din cantitatea de aluat ptr cosulete, am facut in tavi de mini muffins-uri 42 de bucati. Mi-au iesit asa de multe pentru ca am intins aluatul cu masina de facut taietei si patura a iesit tare subtire. Deci am decupat cu ajutorul unui pahar de apa rotocoale de aluat cu care am umplut formele de muffins (mini).

Le-am copt, conform retetei si le-am lasat pana in ziua urmatoare cand am trecut la prepararea pastei de somon. Am curatat somonul de piele si l-am rupt putin cu mana dupa care l-am pus in food processor/blender.

Deasupra am pus piper, lamaie stoarsa si margarina vegetala. Nu am folosit margarina normala, ci una complet vegetala (non-hydrogenated) cu ulei de seminte de in si soia. Am macinat, adaugand cate putin ulei de masline (dupa ochi), ca sa ii dau putin lichid pestelui.

Pasta obtinuta am scos-o, am pus-o in alt vas dupa care am amestecat cu nuca prajita si macinata. La sfarsit am gustat si am dres de piper (sare nu a mai fost nevoie ptr pestele afumat este deja destul de sarat).

Am umplut cosuletele cu pasta asta de somon, am decorat cu masline umplute cu un ardei picant.

Pot sa va asigur ca aceste cosulete cu susan si mac in combinatie cu somonul amestecat cu nuca prajita au fost nemaipomenite si ca am sa le mai repet saptamana viitoare sa le am pe masa intre aperitivele de la masa de Pasti.
* (vezi reteta "Ficatei serviti altfel" postat de Janet)
Cand este dezlegare la peste, in post, reteta asta este nemaipomenita pentru un aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Chec cu Cacao Pufos
2
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
3
Dulciuri

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
4
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Pasca cu aluat de cozonac
5
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Parteneri
Chifle umplute (reteta video)
Bucataras.RO

Chifle umplute (reteta video)

chifle umplute cu branza si pulpe de pui ,este o reteta foarte delicioasa.

Chifle umplute (reteta video)
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola