Omleta A la Dulcesti

Complexitate
redusa
Omleta A la Dulcesti

Ingrediente

  • jumari din untura
  • ceapa
  • ceapa verde
  • marar
  • branza telemea veche
  • slanina/optional
  • untura/optinal
  • Cantitati la apreciere

Mod de preparare

Vi s-a intamplat sa ramaneti cu gustul unei gustari, pe cat de banale pe atat de delicioasa, d in copilaria voastra? Eu asa imi amintesc de verile petrecute la bunicii materni la Dulcesti: oua bature cu malai prajite in tigaie cu jumeri si bucatele de carne din borcanul cu untura, o tara de ceapa si branza telemea veche, si daca e primavara marar proaspat luat din gradina!

Acest mic dejun ne astepta in fiecare dimineata inainte de a merge la camp, sau in alte dimineti cand ne astepta peste zi multa munca grea, deh, ca la tara!

Carne de porc prajita in untura si pusa in borcan nu am aici, dar am inlocuit gustul cu niste jumeri uscate si putina slaninuta afumata, prajite inr-o lingura de untura, am aruncat di ceapa si am last-o un pic sa se inmoaie, dupa care am turnat cele 2 oua bature cu un o lingura rasa de malai si o bucatica de telemea faramita.

Daca e malai grisat, puneti mai putin! Sare nu ammai pus, dat fiind ca telemeaua, jumerile si slaninuta sunt sarate!

Cand partea de jos a inceput sa se coaca, am faramitat cu lingura bucatele pe care le-am intors ca sa se faca si pe partea cealalta. Daca doriti sa faceti o omleta ca o clatita, puteti face si asa, da pt mine asa adunate in farfurie sunt mai apetisante!

Sigur ca e nevoie si de ceva acritura, asa ca am pus alaturi niste galbiori murati, puteiti pune orice aveti acru-gogonele, gogosari, varza murata etc.

e o mancare atat de simpla dar atat de gustoasa tocmai prin simplitate! Ai nostrii bunici stiu ca stiau sa imbine utilul cu placutul, oferindu-ne o mancare plina de savoare, energie si cu economie!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie