Se pune apa la fiert intr-un vas ceva mai mititel. Cand apa a inceput sa fiarba se pun ouale, cu ajutorul unei lingurite. Inainte de a introduce ouale in apa fierbinte, daca le-ai scos direct din frigider si sant reci, ar fi bine sa le tineti sub un jet de apa fierbinte pentru a le aduce la o temperatura normala a camerei, ceva mai calduta .... altfel, la contactul cu ala clocotita vor crapa si nu vor mai avea aspectul frumos, continutul - o parte din el- se va scurge.
Deci, dupa ce introducem ouale in vasul cu apa clocotinda, ne uitam la ceas si tinem pe foc timp de 3 pana la 4 minute (asta depinde de marimea oualor folosite) . Cand timpul a trecut se ia vasul de pe foc si imediat se pune sub un jet de apa rece pentru a opri procesul de fierbere.
Se sterg de apa si se aseaza in suporturile de ou, pe o farfurie, se aranjeaza langa ele doua felii de paine prajita si cateva bucatele de cas, se servesc cu multa placere, cu lingurita normala sau cu "lingurita" de paine.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorClatite pregatite cu dragoste
Clatite cu cacao umplute cu ricotta si visineReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii