Se ia aluatul de paine se portioneaza in 8 sau 10 bucati. Cremvurstii, daca sant mai lungi se taie in doua si aveti 8-10 bucati. Fiecare bucata de aluat se unge cu putin ou sau apa, se pune in mijlocul lui o bucata de cremvurst, sub el se pune un betisor de lemn, care inainte a fost tinut in apa ca sa isi traga umezeala (betisorul este optional), se impatureste aluatul sau se ruleaza dandu-i forma de corn.
Se pune in tava, se unge cu ou batut deasupra (inainte se lasa 15 minute la dospit), se coace la temperatura medie. Se serveste cu mustar, ketchup, maioneza, cu castraveti sau cu toate impreuna, dupa cum va place.
Sa va spun cum mananca baietii mei corndog-ul asta?
Il taie in doua (nu de tot), pun putin mustar, putina maioneza si putin ketchup, apoi castravete murat tocat marunt, uneori pun si 2-3 feliute de ceapa si fasole din conserva (chilli bean) si deasupra mai pun si branza (cascaval ras). Mananca asa ceva de parca nu au mai vazut mancare in viata lor. Se pare ca este bun... eu nu am mancat asa ceva niciodata...ei mereu. Asta este felul american de a manca hotdog-ul atat de cunoscut aici.
Dupa cum vedeti eu il prefer simplu dar... daca va incumentati sa il pregatiti fiti inventive si o sa ramaneti surprinse de cat de gustos poate sa fie...
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorUn desert de vara gustos si usor de facut. Profitati si voi de fructe in perioada verii asa cum fac si eu :).
Tarta cu piersici si caiseEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii