Cornucopia (ornamental)

Complexitate
redusa
Cornucopia (ornamental)

Ingrediente

  • Dimensiunea aprox: 35cm
  • 750 g faina
  • 50 ml ulei
  • 2 oua
  • 110 ml otet
  • 190 ml apa (mai puneti daca e necesar, la mine nu a fost)

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la odihnit 1 ora.

In timpul acesta "confectionam" cornul abundentei din folie de aluminiu. Am facut un cornet simplu intai, apoi am mai pus doua straturi de folie peste, iar inauntru am pus ghemotoace tot din folie de aluminiu. Trebuie sa fie destul de tare ca sa sustina greutatea aluatului la copt.

Aluatul odihnit se intinde intr-o foaie de 0.5 cm grosime (la mine a fost 1 cm si pe urma am aplatizat fasiile cu sucitorul), cu latimea de 1,5cm - parerea mea e ca se poate intinde si de 2cm, se lucreaza mai usor. Se taie aluatul fasii, si se infasoara pe folie. Fasiile trebuie suprapuse pe jumatate, ca sa nu se desfaca la copt. Sus se pune o bentita impletita.

Se unge cu ou batut cu lapte, si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C circa 30 de minute (la mine au fost 40 de minute). Dupa ce l-am scos din cuptor, m-am razgandit, pt ca nu era destul de rumen deasupra (puteti vedea in ultima poza) si l-am mai pus 10 minute in cuptor. Deci in total l-am lasat 50 de minute.

Se lasa sa se raceasca complet si se desface cu grija de pe folie. E mai mult de lucru la scos folia, decat la facut cornul.

Aluatul e foarte elastic, se lucreaza usor. Planseta trebuie putin infainata cand se intinde foaia de aluat.

Aluatul nu e pentru consum, doar pentru "confectionat" ornamente.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Sfintisori
Bucataras.RO

Sfintisori

Am mai facut dar mai sofisticati, cu umplutura. Acum am fost solicitat sa-i fac simpli si fara nuca daca se poate. Mofturosii...

Sfintisori
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola