Taiati vanata si dovlecelul felii, presarati sare pe deasupra si lasati-le cca 10-15 minute pe un tocator. Tapetati-le cu un servetel pentru a absorbi apa din interiorul miezului;
Bateti oul intr-un bol, amestecand treptat faina si laptele, evitand sa faceti cocoloase;
Adaugati peste acestea praful de copt si stingeti-l cu zeama de lamaie;
Incorporati apoi cimbrul si asezonati cu sare si piper dupa gust – pastrati-l la loc racoros;
Taiati ceapa in 4 si desfaceti-o;
Taiati ardeii fasii de 3-4 mm grosime;
Amestecati intr-un bol toate legumele, si apoi dispuneti-le intr-o tava de 30/20 cm;
Intercalati printre acestea cimbrul si rozmarinul proaspat;
Stropiti-le cu ulei de masline si introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pentru cca 20 min;
Scoateti tava din cuptor, indepartati cimbrul si rozmarinul si turnati compozitia in tava, incercand sa acoperiti totul uniform;
Introduceti tava inapoi in cuptor pentru cca 10-15 minute;
Intre timp radeti parmezanul;
Cu un minut inainte de a fi gata adaugati parmezan ras;
Scoateti-o din cuptor, lasati-o putin sa se raceasca, portionati-o si serviti cu chives si coriandru tocat;
Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii