Clatite cu Spanac

Complexitate
redusa
Clatite cu Spanac

Ingrediente

  • Ingrediente clatite:
  • 350 ml apa minerala
  • 350ml lapte
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • sare
  • ulei
  • Ingrediente umplutura:
  • 400 g spanac congelat sau proaspat
  • 200 g branza de vaci
  • 200 g cascaval
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 100 g smantana

Mod de preparare

Se prepara compozitia pentru clatite:
Ouale se bat bine cu sarea, dupa care se adauga laptele si apa minerala si la urma faina, mestecand bine sa nu faca cocoloase.

Se lasa sa se odihneasca 30 min in frigider.

Intre timp, daca folosim spanac congelat cum am folosit eu se scoate spanacul din congelator si se lasa la decongelat.

Pregatim clatitele, eu le-am facut de marime medie si un pic mai grosute sa nu se usuce in cuptor.

Mi-au iesit 12 bucati.

Dupa ce am terminat cu clatitele pregatim umplutura.

Intr-o tigaie se pun cateva linguri de ulei de masline. Usturoiul se taie marunt si se caleste un pic, eu am avut usturoi din gradina era destul de mare si am folosit doar doua bucati.

Dupa ce s-a calit usturoiul, se adauga spanacul se caleste impreuna cateva minute si se adauga smantana. Se mai lasa 3-4 minute si se inchide focul. Se lasa la racit.

Apoi se adauga branza de vaci sau ricotta in cazul meu, cascavalul ras sau taiat cubulete, sarea, piper si mararul taiat marunte (eu nu am avut si am pus patrunjel). Se amesteca bine si se umplu clatitele.

Se impaturesc in patru si se aseaza intr-o tava unsa cu unt.

Se dau la cuptorul preincalzit pentru 20 min.

Dupa 10 min se scoate tava si se presara deasupra un pic de cascaval ras. Se servesc calde.

Sunt delicioase ideale pentru cina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie