Caliti in putin ulei incins, ceapa si ciupercile pana se inmoaie si zeama lasata de ciuperci este scazuta. Dati deoparte si lasati la racit.
Treceti-le prin masina de tocat carne impreuna cu usturoiul si carnea.
Adaugati ouale, verdeata, potriviti gustul de sare, piper si omogenizati bine.
Luati cate 1 lingura din compozitia obtinuta si formati bilute cu mana uda, pe care le aplatizati putin.
Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul incins, pentru circa 30 min, la 180 grade sau pana ce chiftelutele sunt coapte si frumos rumenite. Scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Intre timp, lasati la dezghetat aluatul foietaj. Taiati-l in patrate.
Imbracati fiecare chifteluta in aluat, inchideti bine prin presare si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungeti cu galbenus.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 25- 35 min, la 180 grade sau pana cand aluatul este facut si frumos rumenit.
Serviti ca aperitiv, cat sunt caldute, dar sunt la fel de bune si reci.
Pot fi luate ca pachetel la servici.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii