Chiftele in Aluat cu Bere

Complexitate
redusa
Chiftele in Aluat cu Bere

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • -500 g carne tocata, amestec porc + vita
  • -1 ou
  • -1 ceapa mica
  • -3 linguri pesmet
  • -1 lingurita praf de usturoi
  • -1 lingurita sare
  • -½ lingurita piper
  • Pentru aluat:
  • -5 linguri ulei
  • -250 ml bere
  • -1 lingurita zahar
  • -½ lingurita sare
  • -400 g faina
  • -½ plic drojdie uscata
  • Altele:
  • -1 galbenus usor batut cu 1 lingura lapte / apa
  • -chimen pentru presarat, optional
  • -unt si faina pt tava

Mod de preparare

Pentru chiftele:
Amestecati bine toate ingredientele si potriviti gustul de sare si piper.

Formati cu mana umeda 16- 20 chiftelute. Lasati in asteptare.

Pentru aluat:
Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: uleiul, berea in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, amestecati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putina bere (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: puneti peste faina cernuta drojdia uscata, zaharul, uleiul, berea adaugata treptat si amestecati.
Cand aluatul incepe sa se adune, adaugati sarea si framantati un aluat neted si elastic ce se desprinde de vas si mana.
Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti pe planul de lucru, intindeti intr-o foaie de 0, 5 cm grosime si taiati in 16- 20 patrate / dreptunghiuri de marime potrivita. Inchideti cate o chifteluta la mijlocul fiecarui patrat, rotunjiti sub forma de biluta si transferati direct, una langa alta, intr-un vas termorezistent, tapetat cu unt si presarat cu faina.

Lasati 20- 30 min la crescut, intr-un loc cald, ferit de curenti.

Ungeti cu galbenus usor batut cu 1 lingura lapte / apa si presarati deasupra cu seminte de chimen.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 35- 45 min, la 180 grade sau pana ce sunt facute si frumos rumenite.

Serviti caldute, simple sau alaturi de un sos picant / ketchup de casa, etc, dar sunt la fel de bune si reci
Se preteaza pentru pachetelul de la scoala, serviciu etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de agrise
3
Parteneri
Milkshake cu zmeura si banana
Bucataras.RO

Milkshake cu zmeura si banana

Astazi vom prepara un milkshake super simplu, rapid si foarte racoritor: Milkshake din zmeura si banana, ideal pentru micul...

Milkshake cu zmeura si banana
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute