Budinca Sarata de Orez cu Dovleac

Complexitate
redusa
Budinca Sarata de Orez cu Dovleac

Ingrediente

  • 200 gr orez Carnaroli
  • 150 gr dovleac
  • 100 gr parmezan ras sau orice alt cascaval
  • 3 oua
  • sare
  • 1/4 lingurita de piper proaspat macinat
  • 150 ml lapte
  • 2 flori de dovleac pentru ornat
  • hirtie de copt

Mod de preparare

Puneti la fiert orezul impreuna cu dovleacul curatat de coaja si taiat bucati mici, in apa sarata cca 12 minute. Scurgeti si lasati sa se raceasca. Adaugati ouale batute cu laptele, cascavalul, sarea si piperul.

Intr-o tava de 26 cm daca vreti o budinca ca cea din poza sau intr-una de 24 cm daca doriti o budinca mai inalta asezati hirtia de copt umezita si apoi stoarsa foarte bine in pumn (se aseaza mai bine in tava).

Varsati compozitia si adaugati deasupra florile de dovleac curatate cu o cirpa umeda si fara pistil.

Introduceti in cuptorul gata incalzti la 180-190 °c si coaceti minim 35-40 minute apoi faceti proba cu scobitoarea (scoateti insa tava din cuptor ca sa faceti aceasta proba) si daca mai este nevoie mai lasati la copt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura La Metru
2
Dulciuri

Prajitura La Metru

Prajitura La Metru
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Cozonac Pufos
4
Dulciuri

Cozonac Pufos

Cozonac Pufos
Chec Aperitiv cu Ou
5
Aperitive

Chec Aperitiv cu Ou

Chec Aperitiv cu Ou
Parteneri
Cocktail cu espresso si inghetata “Afogato"
Bucataras.RO

Cocktail cu espresso si inghetata “Afogato"

foto credit Tudor Raiciu

Cocktail cu espresso si inghetata “Afogato"
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola