Aripi de Pui Dulci si Lipicioase

Postat pe: 11-01-2013
(0)

Ingrediente

Pentru 4 portii:
1 kg aripi de pui (varfurile taiate apoi separate)
sare si piper proaspat macinat
1 lingura ulei de masline
Pentru glazura:
20 g unt nesarat (82%)
40 g zahar muscovado/demarara nerafinat
3 linguri miere
1 lingura ghimbir proaspat razalit fin
1 lingura coriandru praf
3 boabe enibahar macinate
2 catei mici de usturoi razaliti fin
1 lingura sos soia ecologic (organic)
4 stropi sos tabasco
1 lingura sos Franks Original
3 linguri otet balsamic
1 ceapa verde taiata marunt pentru garnisire (optional)

Mod de preparare

Dupa ce ati separat aripile spalati-le apoi uscati-le. Intr-un bol puneti acestea, asezonati si ungeti cu ulei de masline. Aranjati-le intr-o tava cu folie de aluminiu. Puneti tava in cuptor la 220°c (gaz 7). Intre timp faceti sosul.

Puneti toate ingredientele intr-o cratita la foc mic. Cand untul si zaharul s-au topit luati de pe foc. Dupa 15 minute de cand aripile sunt in cuptor reduceti la 190°c (gaz 5) si scoateti tava. Cu o pensula ungeti aripile cu sos.

Introduceti acestea inapoi in cuptor si lasati 20 de minute. Scoateti-le din nou, intoarceti-le pe cealalta parte si ungeti din nou cu sos. Mai lasati in cuptor inca 15-20 de minute. Inainte ca acestea sa fie gata pe foc mic incalziti sosul ramas apoi lasati deoparte.

Puneti aripile de pui intr-un bol, turnati sosul peste si amestecati. Portionati dupa care imprastiati ceapa verde deasupra inainte de servire.
* Daca nu aveti sos Frank's Original atunci puteti pune si sambal oelek.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Aripi de Pui Dulci si Lipicioase" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Aripi de Pui Dulci si Lipicioase