Cantitatile de umplutura sunt bune pentru 10 maxim 12 clatite mici, cu diametrul de 15 cm.
Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie si intre timp sunca sau jambonul se taie marunt.
Ciupercile se trag in ulei si se inabusa aprox. 10 minute amestecand des. Se adauga lingura de faina, se amesteca bine pana se face sosul usor galbui, apoi se toarna 4 linguri de apa amestecata cu arome, sare si piper.
Dupa cateva clocote se toarna vinul si se lasa sa mai fiarba 5-10 minute. Se adauga sunca taiata, smantana si patrunjelul tocat. Se lasa la fiert pe foc mic pana cand scade sosul. La urma se pune oul batut bine. Compozitia trebuie sa iasa cremoasa, nu zemoasa.
Se tartineaza fiecare clatita cu cate o lingura de compozitie, fara sa puneti sosul pana la margini. Clatitele se pun una peste alta, cu compozitia intre ele intr-o farfurie sau alt vas care merge la cuptor.
Pe ultima clatita puneti putin cascaval ras si o lingurita de unt topit sau smantana.
Dati la cuptor inca 10-15 minute.
Se servesc calde si merg foarte bine cu ketchup.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii