Aperitiv Frantuzesc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Aperitiv Frantuzesc

Ingrediente

  • 10-12 clatite sarate
  • 300 g sunca/jambon
  • 200 g ciuperci
  • 150 ml vin sec
  • 100 ml smantana
  • cascaval ras
  • sare
  • piper
  • arome pt carne de porc
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • o lingura rasa de faina

Mod de preparare

Cantitatile de umplutura sunt bune pentru 10 maxim 12 clatite mici, cu diametrul de 15 cm.

Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie si intre timp sunca sau jambonul se taie marunt.

Ciupercile se trag in ulei si se inabusa aprox. 10 minute amestecand des. Se adauga lingura de faina, se amesteca bine pana se face sosul usor galbui, apoi se toarna 4 linguri de apa amestecata cu arome, sare si piper.

Dupa cateva clocote se toarna vinul si se lasa sa mai fiarba 5-10 minute. Se adauga sunca taiata, smantana si patrunjelul tocat. Se lasa la fiert pe foc mic pana cand scade sosul. La urma se pune oul batut bine. Compozitia trebuie sa iasa cremoasa, nu zemoasa.

Se tartineaza fiecare clatita cu cate o lingura de compozitie, fara sa puneti sosul pana la margini. Clatitele se pun una peste alta, cu compozitia intre ele intr-o farfurie sau alt vas care merge la cuptor.

Pe ultima clatita puneti putin cascaval ras si o lingurita de unt topit sau smantana.

Dati la cuptor inca 10-15 minute.
Se servesc calde si merg foarte bine cu ketchup.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Reteta de gomboti cu prune
Bucataras.RO

Reteta de gomboti cu prune

 Pentru Reteta de gomboti cu prune sunt necesare urmatoarele ingrediente: cartofi, faina, ulei, oua, prune, zahar...

Reteta de gomboti cu prune
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura