Ingrediente
● 10-12 clatite sarate |
● 300 g sunca/jambon |
● 200 g ciuperci |
● 150 ml vin sec |
● 100 ml smantana |
● cascaval ras |
● sare |
● piper |
● arome pt carne de porc |
● 1 ou |
● patrunjel verde |
● o lingura rasa de faina |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
Cantitatile de umplutura sunt bune pentru 10 maxim 12 clatite mici, cu diametrul de 15 cm.
Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie si intre timp sunca sau jambonul se taie marunt.
Ciupercile se trag in ulei si se inabusa aprox. 10 minute amestecand des. Se adauga lingura de faina, se amesteca bine pana se face sosul usor galbui, apoi se toarna 4 linguri de apa amestecata cu arome, sare si piper.
Dupa cateva clocote se toarna vinul si se lasa sa mai fiarba 5-10 minute. Se adauga sunca taiata, smantana si patrunjelul tocat. Se lasa la fiert pe foc mic pana cand scade sosul. La urma se pune oul batut bine. Compozitia trebuie sa iasa cremoasa, nu zemoasa.
Se tartineaza fiecare clatita cu cate o lingura de compozitie, fara sa puneti sosul pana la margini. Clatitele se pun una peste alta, cu compozitia intre ele intr-o farfurie sau alt vas care merge la cuptor.
Pe ultima clatita puneti putin cascaval ras si o lingurita de unt topit sau smantana.
Dati la cuptor inca 10-15 minute.
Se servesc calde si merg foarte bine cu ketchup. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Aperitiv Frantuzesc" nu uita sa ii faci un review.
Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie si intre timp sunca sau jambonul se taie marunt.
Ciupercile se trag in ulei si se inabusa aprox. 10 minute amestecand des. Se adauga lingura de faina, se amesteca bine pana se face sosul usor galbui, apoi se toarna 4 linguri de apa amestecata cu arome, sare si piper.
Dupa cateva clocote se toarna vinul si se lasa sa mai fiarba 5-10 minute. Se adauga sunca taiata, smantana si patrunjelul tocat. Se lasa la fiert pe foc mic pana cand scade sosul. La urma se pune oul batut bine. Compozitia trebuie sa iasa cremoasa, nu zemoasa.
Se tartineaza fiecare clatita cu cate o lingura de compozitie, fara sa puneti sosul pana la margini. Clatitele se pun una peste alta, cu compozitia intre ele intr-o farfurie sau alt vas care merge la cuptor.
Pe ultima clatita puneti putin cascaval ras si o lingurita de unt topit sau smantana.
Dati la cuptor inca 10-15 minute.
Se servesc calde si merg foarte bine cu ketchup. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Aperitiv Frantuzesc" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany