Aperitiv cu Legume II

Complexitate
redusa
Aperitiv cu Legume II

Ingrediente

  • - 150 g piure de morcovi simplu
  • - 200 g piure de conopida simplu
  • - 360 g piure de brocoli simplu
  • - 75 g boabe de mazare fierte
  • - 1/4 praz
  • - 1 ardei rosu taiat bucatele
  • - 2 catei de usturoi
  • - 1/4 lingurita cu chimen macinat
  • - 3 lingurite cu patrunjel maruntit
  • - 1/4 lingurita cu zahar
  • - 180 g mascarpone
  • - sare fin macinata
  • - piper alb fin macinat
  • - 1 varf de cutit cu nucsoara
  • - 22,5 g gelatina

Mod de preparare

- Vasul termorezistent se pastreaza la rece timp de 1 ora. Se tapeteaza vasul cu folie din plastic.
- Se pregateste gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj.

- Pentru primul strat: se mixeaza piureul simplu de morcovi cu 1/4 lingurita cu zahar, un varf de cutit cu nucsoara, 40 g mascarpone, sare si piper alb dupa preferinte. Se amesteca aceste ingrediente cu 4 g gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj. Se aseaza aceasta compozitie in vasul pregatit, niveland suprafata.

- Se adauga la suprafata (optional) frunze de patrunjel maruntite. Vasul se pastreaza la rece timp de aproximativ o ora - o ora si jumatate.

- Pentru al doilea strat: se mixeaza piureul simplu de conopida cu 50 g mascarpone si 1 lingurita frunze de patrunjel maruntit. Se adauga 8, 5 g gelatina preparata conform insructiunilor de pe ambalaj, amestecand compozitia. Se adauga prazul maruntit in prealabil in blender, boabele de mazare si ardeiul rosu taiat bucatele, amestecand usor. Se aseaza aceasta compozitie peste primul strat, niveland suprafata. Vasul se pastreaza la rece timp de aproximativ o ora - o ora si jumatate.

- Pentru al treilea strat: se mixeaza piureul de brocoli cu 90 g mascarpone, usturoiul si chimenul. Se adauga 10 g gelatina preparata conform insructiunilor de pe ambalaj, amestecand compozitia. Vasul se pastreaza la rece timp de aproximativ o ora - o ora si jumatate.

- Se rastoarna vasul pe un platou. Se desprinde folia alimentara.
- Se presara la suprafata frunze de patrunjel maruntite.
- Se feliaza dupa preferinta inainte de servire.
Am lasat platoul cu aperitive aproximativ 10 minute la temperatura camerei inainte de servire.

* - morcovii se fierb in apa cu sare, se strecoara, se lasa sa se scurga de apa si se paseaza in blender
** - buchetelele de conopida se fierb in apa cu sare, se strecoara si se paseaza in blender
*** - buchetele de brocoli se fierb in apa cu sare, se lasa sa se scurga de apa apoi se paseaza in blender

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
3
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
4
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Tochitura moldoveneasca - Reteta video
Bucataras.RO

Tochitura moldoveneasca - Reteta video

Tochitura moldoveneasca , o reteta romaneasca care imbina gusturile traditionale de afumatura, carne, mamaliguta, branza si...

Tochitura moldoveneasca - Reteta video
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute