Aperitiv cu Branza

Complexitate
redusa
Aperitiv cu Branza

Ingrediente

  • 500 gr branza dulce grasa
  • 250+250 gr cascaval tip Dalia
  • 200 gr branza topita mai cremoasa (sul)
  • sare dupa gust
  • 3 castraveti (L=20 cm)
  • 10 buc ridichii de luna
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 masline negre
  • 200 gr covrigei cu mac, sare sau susan

Mod de preparare

Crema de branza:
Amestecati omogen branza dulce, branza topita si jumatate din cascavalul dat pe razatoarea marunta. Potriviti de sare si dati la frigider 2-3 ore.

Pentru soricei:
Faceti bilute din crema de branza cam de 2cm in diametru. Tavaliti-le prin cascaval ras pe razatoarea mica si apoi puneti-le urechiuse din felii de ridichie sau de castravete. Apoi din masline, taiati fasii subtirele, pe care le infigeti in locul unde trebuie sa fie ochisorii si boticul.

Pentru rulouri:
Taiati castravetii fasii subtiri, pe lungime. Ungeti fiecare fasie cu crema de branza apoi, rulati-le si legati cu frunze de ceapa verde.

Pentru covrigei:
Lipiti cate trei covrigei cu crema de branza.
Ceapa cu care legati rulourile din castravete trebuie sa fie cumparata cu o zi inainte, deparece frunza trebuie sa fie putin mai moale. Daca frunza este crocanta (foarte proaspata) se va rupe cand faceti nodul.

Daca va plac covrigeii mai crocanti atunci umpleti-i chiar inainte de servit.
Daca ii vreti mai moi, atunci ii umpleti cu cateva ore inainte.

Este de preferat sa faceti crema de branza de cu seara si sa pregatiti platoul chiar in ziua in care il serviti. Legumele fiind taiate, se oxideaza si isi pierd din aspect si din calitatile organoleptice.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata
Bucataras.RO

Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata

Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola