Salata Cezar

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salata Cezar

Ingrediente

  • Salata Cezar sau Caezar
  • 7-8 frunze de salata
  • 150 g piept de pui la gratar
  • 5 file ansoa (hamsii) in ulei
  • 3 cartofi medii curatati
  • un ou fiert
  • 150 g iaurt
  • o lingurita parmezan ras
  • un plic condimente salata k (praf usturoi, busuioc, mustar, lamaie si zahar, sare, sos soia) 3- 4 picaturi sos Worchestershire
  • un praf piper alb macinat
  • 400 ml ulei pt prajit

Mod de preparare

Salata se spala si se zvanta bine, apoi se taie sau se rupe cu mana.
Pieptul de pui il taiem julienne, iar oul fiert il taiem felii.
Hamsiile se scurg de ulei, iar cartofii ii taiem felii subtiri cu ajutorul unei mandoline.
Se iau cate 5-6 felii de cartofi si se rasucesc usor intre degete si se formeaza mici buchetele. Se prin la baza cu o scobitoare.

Incingem uleiul intr-o craticioara (mai inalta) si prajim buchetele de cartofi, 3-4 minute, intorcandu-le des pe toate partile.
Se scot pe prosoape de hartie pentru a se scurge uleiul.

Intr-un castronel amestecam iaurtul, sosul Worchestershire si condimentele pt salata si il tinem la rece pana in momentul servirii.

In cupa, pe farfurie sau in cosulet (varianta mea), montam o parte din salata verde, o parte din pieptul de pui, stropim cu sos si montam restul de salata verde, piept de pui, adaugam feliile de oua si hamsiile.

Pe margine se monteaza buchetele de cartofi (fara scobitori), iar din loc in loc stropim cu sos si presaram piper alb si putin parmezan ras.
Pofta Buna!
* o regasim pe meniurile tututor restaurantelor din lume. Desi pare simpla. Combinatia de parmezan si arome din dressing o scoate in evidenta, situand-o in topul preferintelor. Crutoanele au fost inlocuite cu buchetele de trandafirasi din chipsuri de cartofi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Sirop de Soc Pentru Iarna
2
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Pasca cu aluat de cozonac
4
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Prajitura cu visine si nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca
Parteneri
Faguri cu bautura din lapte de cocos
Bucataras.RO

Faguri cu bautura din lapte de cocos

Fiindca nu mi-a placut sa beau ca atare preparatul din lapte de cocos, i-am gasit alta intrebuintare.

Faguri cu bautura din lapte de cocos
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!