Salată Bulgarească

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salată Bulgarească

Ingrediente

  • 1 salata verde (de preferat cea cu frunza creata) ;
  • 3 cepe verzi;
  • 1 castravete Fabio;
  • 4 rosii potrivite (eu am folosit Roma) ;
  • 200 g telemea Delaco;
  • 200 g sunca presata;
  • 4 oua fierte tari;
  • 100 g masline negre;
  • ulei de strugure;
  • sare;
  • otet;
  • verdeata
  • boabe de porumb
  • ardei rosu
  • piper
  • zeama de lamaie (optional)

Mod de preparare

O salată plină de arome şi prospeţime ...

Ingrediente:

- 1 salată verde (de preferat cea cu frunza creată);
- 3 cepe verzi;
- 1 castravete Fabio;
- 4 rosii potrivite (eu am folosit Roma);
- 200 g telemea Delaco;
- 200 g suncă presată;
- 4 oua fierte tari;
- 100 g masline negre;
- ulei de strugure;
- sare;
- oţet;
- verdeaţa, boabe de porumb, ardei rosu, piper, zeama de lămâie (opţional).


Mod de preparare

Spălăm salata în mai multe ape pentru a îndeparta nisipul după care o punem la scurs pe şervete absorbante.

Spălăm legumele si le curătăm. Începem să le tăiem.

Fierbem ouale tari (10 minute din momentul punerii pe flacără).

Într-un vas punem ceapa tăiata rondele, salata verde scursă bine si ruptă cu mâna, castravetele si rosiile tăiate cuburi.

tăiem telemeaua şi şunca în felii si cubuleţe. Le adăugăm peste salată.

Curătăm ouăle si le taiem după plac. Adăugăm şi măslinele.

Condimentăm cu sare, piper, oţet, ulei, zeamă de lămâie etc.

Amestecăm şi servim.

Este foarte buna de consumat in perioadele calduroase.

Cantităţile de legume pot varia în funcţie de gustul personal. Puteţi adăuga ardei gras tăiat cubuleţe şi boabe de porumb, puteţi renunţa la ouă şi castravete, puteţi face ce combinaţie doriti. Importante sunt telemeaua, şunca presată şi salata verde.

Uleiul poate fi de care doriţi: de măsline, de floarea-soarelui, de rapiţa etc.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Ciorba de cartofi noi cu marar
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi noi cu marar

Mie cand imi vin poftele, pai imi vin...asa ca m-am dus in piata am cumparat cartofi noi,aia cei mai mici si mai mici...

Ciorba de cartofi noi cu marar
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola