Placinta cu carne

Complexitate
redusa
Placinta cu carne

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 150 gr smantana
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 350-400 gr carne tocata de porc sau amestecata cu vita
  • 1 ceapa mijlocie
  • 3 linguri ulei
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana groasa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se amesteca bine, margarina scoasa din timp din frigider, cu oul iar apoi se adauga smantana, otetul, sarea si faina. Amestecam bine toate ingredientele ,asa incat v-a deveni un aluat omogenea si neted. Nu este neaparata nevoie sa framantam aluatul, se pune in frigider ,1 ora.

Umplutura: Ceapa se rade sau se toaca marunt, se caleste 1 minut in 3 linguri ulei , ca sa-si dezvolte aroma. Apoi se adauga carnea, putina sare , piper si se prajeste inabusit cu capac, la foc mic, circa 1/2 ora.

Daca scade prea mult, apa ce o lasa,se mai pune cate putina apa,dar cand carnea va fi fiarta ,sa fie complet scazuta de apa. Se ia de pe foc si cand este rece, se pune oul si smantana.

Impartim aluatul in doua, il intindem 1/2 cm, punem jumatate de carne tocata,inchidem foaia (presam putin foaia cu mana deasupra) iar pe margine presam cu furculita, asa incat in cuptor nu iese din compozitie...intepam deasupra, ungem cu ou.

Acelasi lucru facem si cu restul de aluat ,apoi le punem in tava si le dam la cuptorul incalzit , foc potrivit ,pana se rumenesc.
Placinta se serveste calduta sau rece. Aluatul ramane fraged si a doua zii.

Se poate face si cu foi de placinta deja cumparate, se prepara ca strudelul, se ung foile cu putin ulei intre ele, apoi punem carnea si rulam, ungem cu ou, taiem bucati asa crude, si punem in cuptor sa se coaca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel
Bucataras.RO

Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel

Sa ne rasfatam partenerul, zic....."Ziua cand imi rasfat nevasta"

Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola