Fasolea verde se curata si se spala. Nu se rupe, ci se lasa intreaga.
Dupa, se pune o oala cu apa pe foc, iar cand apa incepe sa clocoteasca, se pune fasolea verde. Se lasa la fiert, pana e mai bine de jumatate patrunsa, dupa care se pun pastele. Si se lasa la fiert. Pastele trebuie fierte "al dente".
Imediat dupa ce s-a pus fasolea la fiert, se poate pregati si sosul, ca sa fie gata toate deodata.
Asadar, ceapa si cateii de usturoi se curata, se spala si se taie.
O tigaie se pune la foc cu ulei de masline, iar cand acesta incepe sa sfaraie, se adauga ceapa si usturoiul. Se lasa cateva momente la calit, dupa care se adauga pasta de rosii. Peste se pune apa, sare si piper. Se lasa totul la fiert, pana sosul scade si prinde o textura groasa.
Dupa ce pastele si fasolea sunt fierte, iar sosul a scazut, se pot amesteca. Asadar, pastele si fasolea se scurg si se pun peste sos. Se amesteca bine.
Se servesc calde.
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorO mancare sanatoasa, perfecta pentru dieta sau ca garnitura. Cu siguranta o s-o mai fac. Sper sa o incercati si voi. :)...
Mancare de linteEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii