- cu un catel de usturoi strivit si amestecat cu putin unt ungeti tava si apoi adaugati cartofii (eu nu am pus usturoi)
- am curatat cartofii si i-am ras pe mandolina cit de subtiri posibil
- am uns tava (26x18 cm) cu unt si am pus cartofii presarind intre straturi sare si piper
- am incalzit laptele cu untul (* ca sa inlocuiesc lptele gras si smintina nefermentata din reteta frantuzeasca) si am pus un praf de nucsoara
- cind untul era topit am turnat laptele pe marginea tavii pina cind am ajuns la nivelul crtofilor fara sa ii acopar (not: dc puneti smintina si lpte atuni mai intii varsati 200 ml smintina nefermentata si apoi completati cu lapte).
- am pus cascavalul (** eu am folosit brinza Gouda taiata cuburi, este mai estetic ins ao radeti, puteti folosi Emmenthal sau orice alt cascaval)
- am copt la 200°c tava acoperita cu folie de aluminiu primele 30 minute, am adaugat brinza si am continuat coacerea in tava descoperita pina cind se gratineaza..
Lasati sa se raceasca inainte sa taiati portiile ... (nu ca mine)
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorRetete de suflet O combinatie delicioasa (pentru mine, bineinteles) de mazare, spanac si putin pastarnac.
Supa crema de mazare cu spanacReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii