Cum se Fierbe Hrisca

Complexitate
redusa
Cum se Fierbe Hrisca

Ingrediente

  • Pentru 4- 5 portii
  • -1 pahar hrisca
  • -2 pahare apa
  • -1 lingurita sare
  • pahar cu o capacitate 300 ml

Mod de preparare

Respectati intotdeauna raportul cereala uscata / apa de 1: 2 atunci cand fierbeti hrisca.
Spalati bine hrisca in 2-3 ape, indepartati impuritatile ce se ridica la suprafata apei si lasati la scurs.
Puneti la fiert apa cu sare.

Adaugati hrisca cand apa clocoteste, amestecati si asteptati pana ce incepe sa fiarba din nou.
Reduceti focul la minim, acoperiti vasul si lasati sa fiarba incet 15- 20 min, timp in care nu amestecati deloc.

Verificati daca hrisca a absorbit toata apa in care a fiert: adanciti o lingura in hrisca si vedeti daca mai este apa in mijlocul vasului;

-daca nu mai este apa, hrisca este facuta; retrageti vasul de pe foc, acoperiti-l cu un capac si lasati in asteptare 10 min pentru ca hrisca sa “ infloreasca “ si sa se patrunda bine;
-daca mai este apa, continuati fierberea inca cateva minute, cu vasul acoperit, fara sa amestecati. Dupa 2-3 min faceti inca o verificare.

Folositi dupa cum cere reteta.
De felul cum se fierbe hrisca depinde cat de gustoasa si estetica va fi mancarea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Friptura marocana de berbecut
Bucataras.RO

Friptura marocana de berbecut

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat de chef Yotam Ottolenghi. In mod special mi-am lasat cateva lamai bio sa se usuce....

Friptura marocana de berbecut
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola