Preparare :
Costitele le portionam si le crestam un pic apoi le saram si le piperam din abundenta . Ceapa o curatam , spalam si o taiem marunt. Slanina o taiem bastonase .
Frunzele de varza le curatam de vanele mai mari si le spalam sub jet de apa rece .
Costitele condimentate le prajim pe ambele parti in cele 2 linguri untura incinsa . Le scoatem deoparte si le lasam la racorit . Daca frunzele de varza nu sunt suficient de mari incat sa putem inveli costitele le vom pune tot cate doua. Fiecare bucata de costita rumenita o invelim bine in frunza de varza murata. Le asezam deoparte si intr-un vas mai adanc punem bucatile de slanina afumata la topit. In unturica lasata de aceasta punem la calit ceapa taiata marunt. Adaugam 1 lingurita boia dulce , piper dupa gust si stingem totul cu 250 ml apa.Acum adaugam si 1 cub de supa si lasam sa dea un clocot . In acest sos asezam bucatile de costite invelite in varza , si mai adaugam apa cat sa se intrezareasca ca niste insulite bucatile invelite in varza . Condimentam cu 1 lingurita cimbru ,acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pana costita e bine inmuiata. Daca mai e nevoie se mai poate adauga apa. La sfarsit va ramane un pic de sos.
Aceste costite se vor servi cu pireu de cartofi impreuna cu sosul in care au fiert si putem adauga dupa gustul fiecaruia ca surplus smantana.
Pofta Buna !!!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor O ciorba clasica romaneasca, plina de legume care este pe placul tuturor .!!!! ,,Meniu copii""
Ciorba taraneasca de vitelEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii