Tascute din muschi de porc cu sunca si orez

Complexitate
redusa
Tascute din muschi de porc cu sunca si orez

Ingrediente

  • 600 gr carne (muschi, pulpa de porc sau cotlet)
  • 150 gr sunca
  • 100 gr orez
  • 100 gr untura
  • 2 oua
  • patrunjel verde, piper ,sare
  • Pentru sos avem nevoie de :
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 300-400 gr smantana

Mod de preparare

Carnea se taie felii ,se bate si se sareaza.

Intre timp taiem sunca in cubulete mici si il punem la prajit cu untura intr-o cratita vreo 3-4 minute si apoi adaugam orezul spalat si ales si se prajeste amestacandu-se fara intrerupere cca. 5-6 min pe foc moale.

Stingem totul cu 300 ml apa sau supa de carne se pune sare,piper dupa gust se acopera si lasam sa fiarba pe foc mic cca. 15-20 min, dupa care orezul se rastoarna intr-un vas se lasa la racit si adaugam ouale ,patrunjelul tocat si se amesteca bine (eu am pus la umplutura si cca 200 gr cascaval ras ).

Cu aceasta compozitie se umple bucatile de carne (se poate rula dar eu le-am impaturat ca pe niste tascute si le-am prins cu scobitori), se prind cu scobitori sau se leaga cu ata.
Carnea astfel pregatite se aseaza intr-o tava unsa cu untura si se dau la cuptor.

Intre timp in alta cratita se pune unt la topit peste care punem faina care se caleste un pic pe foc mic se stinge cu apa sau supa de carne (400 ml) se adauga smantana si se lasa sa dea un clocot , apoi sosul astfel obtinut se toarna peste bucatile de carne din cuptor si se lasa sa fiarba asa impreuna cca 20 - 30 minute impreuna.

Se poate servi cu garnitura de cartofi sau de orez ba chiar si cu soteuri de legume

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Ardei umpluti
Bucataras.RO

Ardei umpluti

Am zis sa-i fac, ca trece toamna cu toate bunatatile ei si eu nu am apucat sa-i gatesc macar odata...sunt satiosi si satura...

Ardei umpluti
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola