Carnea se taie felii ,se bate si se sareaza.
Intre timp taiem sunca in cubulete mici si il punem la prajit cu untura intr-o cratita vreo 3-4 minute si apoi adaugam orezul spalat si ales si se prajeste amestacandu-se fara intrerupere cca. 5-6 min pe foc moale.
Stingem totul cu 300 ml apa sau supa de carne se pune sare,piper dupa gust se acopera si lasam sa fiarba pe foc mic cca. 15-20 min, dupa care orezul se rastoarna intr-un vas se lasa la racit si adaugam ouale ,patrunjelul tocat si se amesteca bine (eu am pus la umplutura si cca 200 gr cascaval ras ).
Cu aceasta compozitie se umple bucatile de carne (se poate rula dar eu le-am impaturat ca pe niste tascute si le-am prins cu scobitori), se prind cu scobitori sau se leaga cu ata.
Carnea astfel pregatite se aseaza intr-o tava unsa cu untura si se dau la cuptor.
Intre timp in alta cratita se pune unt la topit peste care punem faina care se caleste un pic pe foc mic se stinge cu apa sau supa de carne (400 ml) se adauga smantana si se lasa sa dea un clocot , apoi sosul astfel obtinut se toarna peste bucatile de carne din cuptor si se lasa sa fiarba asa impreuna cca 20 - 30 minute impreuna.
Se poate servi cu garnitura de cartofi sau de orez ba chiar si cu soteuri de legume
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAm zis sa-i fac, ca trece toamna cu toate bunatatile ei si eu nu am apucat sa-i gatesc macar odata...sunt satiosi si satura...
Ardei umplutiEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii