Tort cu Crema de Ciocolata si Visine

Complexitate
redusa
Tort cu Crema de Ciocolata si Visine

Ingrediente

  • Blat:
  • - 6 oua
  • - 300 g zahar
  • - 280 g faina
  • - 1 praf de copt
  • - 180 ml apa clocotita
  • - 4 linguri cacao
  • - 120 ml ulei
  • Crema:
  • - 1 ou
  • - 8 linguri zahar
  • - 100 g unt
  • - 3 linguri cacao
  • - 500 ml frisca
  • - visine in sirop dupa placere

Mod de preparare

Acest tort este un deliciu varianta cu ciocolata a tortului Padurea neagra.

Blat:
Apa clocotita se adauga peste cacao si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase. Se lasa la racit.

Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar.

Galbenusurile se bat bine cu 150 g zahar pana devin spumoase, dupa care se adauga uleiul cate putin ca la maioneza se bate pana se incorporeaza complet. Se adauga compozitia de cacao racita si se mixeaza bine. Dupa care se pune faina cernuta cu praful de copt mixand bine. La urma se adauga albusurile, incorporand usor cu o lingura de lemn de jos in sus.

Se pune intr-o forma de tort de 28 cm, tapetata cu hartie de copt.

Se coace la foc moderat pentru 40 min, cel mai bine este testul cu scobitoarea. Se lasa la racit.

Crema:
Intr-o craticioara se pune oul, zaharul, cacaua si untul. Se coc la foc mic pana dau in clocot. Dupa care se lasa la racit.

Intre timp se bate frisca bine si se adauga peste aceasta crema rece putin cate putin pana se incorporeaza complet.

Asamblare tort:
Blatul se taie in 3 parti.
Se pune un strat de blat, crema si visine insiropate, iar blat, crema, visine si se inchide cu ultimul strat de blat.
Se imbraca tortul in crema ramasa si se orneaza cu visine si ciocolata.
Se poate insiropa blatul, dar acesta este un blat umed care dupa parerea mea nu are nevoie de sirop.
Deliciossss!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
3
Dulciuri

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
Conserva de Peste in Sos Tomat
4
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Pasca cu aluat de cozonac
5
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Parteneri
Paine de casa si doi ani de bucataras
Bucataras.RO

Paine de casa si doi ani de bucataras

Parca ieri mi-am facut si eu cont aici, ce repede a trecut timpul! Si parca va cunosc de un car de ani, asa mi se pare...

Paine de casa si doi ani de bucataras
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola