Tort cu Capsuni si Mousse de Piersici

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu Capsuni si Mousse de Piersici

Ingrediente

  • 1 pachet piscoturi
  • 2 borcane compot de piersici (borcane mari 720 gr) 500 ml frisca
  • 2 pachete gelatina
  • 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • esenta de lamaie sau de portocala
  • fructe la alegere
  • in cazul meu capsuni

Mod de preparare

Piersicile se pun la scurs. Cand s-au scurs se dau prin blender sau robotul de bucatarie pana devin o pasta. Se pun ouale si zaharul intr-un castron. Se bat putin, pana se omogenizeaza zaharul, apoi se pun pe baie de aburi.

Intre timp sa bate frisca tare si se da la frigider. Gelatina se pune la inmuiat in 3 linguri de compot.
Se mesteca bine ouale cu un tel sa nu faca cocoloase. Cand s-a ingrosat si arata ca o smantana se ia de pe foc. Gelatina se topeste si se adauga in crema de oua.

Se adauga si esenta. Se lasa putin la racit. Se adauga piureul de piersici in frisca. Crema racita se adauga si ea in frisca.

Se tapeteaza o forma cu folie de plastic. Se pune un rand de piscoturi, unul de crema, piscoturi, crema si la sfarsit piscoturi. La fel de bine se poate prepara un blat de pandispan, care poate inlocui piscoturile.

Se pune la frigider cateva ore pana se intareste crema. Se orneaza cu frisca si fructe dupa imaginatia fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Sirop de Soc Pentru Iarna
2
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Pasca cu aluat de cozonac
3
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Parteneri
Tort cu ciocolata, banane si capsuni
Bucataras.RO

Tort cu ciocolata, banane si capsuni

Tortul a fost facut cadou si din pacate nu am poza cu sectiunea, dar promit ca o sa mai fac si atunci am sa revin cu poze. A...

Tort cu ciocolata, banane si capsuni
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!