Pentru foi se pun la fiert uleiul cu laptele si zaharul iar dupa cateva clocote se adauga mierea, bicarbonatul si amesteci bine. Dai de pe flacara si adaugi cele 2 oua batute bine si turnate in fir subtire, amestecand in continuu. Adaugi scortisoara si faina amestecand cu o lingura, la inceput apoi se framanta bine cu mana pana obtinem un aluat vartos.
2. Se imparte aluatul in 4 bucati. Se intind foi de marimea unei tavi (25/35). Pe dosul tavii presarat cu faina se coace fiecare foaie cca 7 minute, la foc potrivit, in cuptorul preincalzit.
3. Pentru crema se fierbe laptele cu zaharul si o lingurita de coaja rasa de lamaie, apoi adaugam grisul si lasam sa fiarba pana se ingroasa bine, amestecand continuu. Dam la o parte de pe foc, lasam 5 minute sa se racoreasca apoi adaugam untul taiat cubulete, mixand la viteza maxima pana ce obtinem o crema care si-a dublat volumul. Se adauga si esenta si sucul de la o lamaie.
4. Se umplu foile cu crema si se lasa de seara pana a 2 a zi cand se glazureaza cu Ciocolata alba topita la bain marin impreuna cu lingurile de lapte
Pofta buna!
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaTocănița de hribi cu legume este o explozie de arome și texturi, perfectă pentru a încânta papilele gustative chiar și...
Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de postO supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjelReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii