Prajitura Kassai (Kassai Szelet)

Complexitate
redusa
Prajitura Kassai (Kassai Szelet)

Ingrediente

  • Ingrediente foi :
  • 100 gr zahar praf
  • 400 gr faina
  • 2 oua intregi
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr margarina rama (sau unt)
  • 1 praf de copt
  • Ingrediente Umplutura:
  • 600 ml lapte
  • 100 gr faina
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 500 gr rama cub
  • 600 gr zahar praf
  • piscot din 7 oua
  • ( 7 oua
  • 7 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • din acestea coacem un blat de piscot)
  • 2 sticlute esenta rom
  • 500 ml lapte
  • Ingrediente glazura:
  • 1 ou intreg
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 50 gr margarina (unt)

Mod de preparare

100 gr zahar praf (eu nu am mai macinat zaharul l-am pus asa ), 400 gr faina, 2 oua intregi, 2 linguri cacao, 100 gr margarina rama (sau unt), 1 praf de copt le amestecam bine intr-un vas pana se omogenizeaza. Intindem doua foi pe care le coacem pe dosul tavii.

Din 7 oua, 7 linguri faina, 7 linguri zahar si 1/2 plic praf de copt coacem un blat de piscot.

Crema: Intr-un vas amestecam 100 gr faina cu 600 ml lapte (acesta il adaugam treptat sa nu se faca cocoloase) si 4 plicuri zahar vanilat. Punem la fiert pana se ingroase. Lasam la racit si in acest timp cele 500 gr rama (cub) se freaca spuma cu 600 gr zahar praf. Cand crema fiarta a racit adaugam rama frecata, amestecam bine pana se omogenizeaza apoi incepem sa umplem foile in felul urmator.

Pe prima foaie maro punem jumate din cantitatea de crema, peste asezam blatul de piscot care se va insiropa cu 500 ml lapte in care punem 2 sticlute de esenta de rom. Peste piscotul insiropat punem cealalta jumate de crema acoperim cu a doua foaie maro.

Preparam glazura in felul urmator: intr-o craticioara spargem 1 ou, adaugam 4 linguri zahar, 3 linguri cacao si punem la topit pe foc mic. Cand e topit adaugam 50 gr rama amestecam si turnam glazura peste foaia maro. Lasam sa se intareasca un pic glazura apoi peste toata prajitura tragem folie (o punga) si o lasam sa stea asa 2-3 ore.

Se taie dupa pofta inimii si prajitura se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Ciupercute umplute cu spanac si orez
2
Aperitive

Ciupercute umplute cu spanac si orez

Ciupercute umplute cu spanac si orez
Ceafa de porc la cuptor
5
Parteneri
Coaste de porc dulci-picante
Bucataras.RO

Coaste de porc dulci-picante

Azi chiar ne-am lins pe degete la pranz, dupa un asa ospat! Delicioase, merita incercate si se fac intr-o ora!!

Coaste de porc dulci-picante
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola