Pasca cu Aluat fara Drojdie de Bere

Complexitate
redusa
Pasca cu Aluat fara Drojdie de Bere

Ingrediente

  • aluat
  • 450 g faina
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf de sare
  • 125 g iaurt alb gras
  • 1 ou
  • 150 g unt
  • 1 praf de copt
  • umplutura
  • 250 g branza de vaci
  • 100 g ricotta
  • 150 g smantana
  • 2 linguri gris
  • 1 lingura plina cu faina
  • 2 oua
  • 150 g zahar –adaugati daca vreti mai dulce
  • coaja rasa de lamaie
  • zahar vanilat sau aroma de vanilie
  • stafide inmuiate in rom (eu nu am pus)

Mod de preparare

Amestecati bine oul cu zaharul, iaurtul, untul inmuiat, coaja rasa de lamaie, un varf de sare si la sfarsit faina cu praful de copt, cernute. Se amesteca bine, pana devine un aluat omogen si compact, bun de intins. Impartiti aluatul in doua bucati, una mai mare, alta mai mica.

Din bucata cea mica de aluat, faceti doua suluri destul de lungi, groase cam cat un deget si le impletiti. Din bucata mai mare tineti putin aluat, cat sa faceti crucea deasupra la pasca. Cu restul, intindeti o foaie rotunda si cu ea captusiti tava in care a-ti pus hartie de copt in cuptor. Este bine sa fie putin aluat si pe bordura, in sus pe tava.

Faceti umplutura: frecati branza de vaci cu ricotta si zaharul, adaugati smantana, galbenusurile, vanilia, coaja de lamaie rasa, grisul, faina si stafidele inmuiate in rom. La sfarsit bateti albusurile spuma, le adaugati peste crema de branza, amestecati incet, pana se incorporeaza bine.

Puneti umplutura in tava captusita cu aluat, nivelati bine, pliati deasupra bordura de aluat. Puneti deasupra in forma de cruce aluatul format de voi inainte iar pe marginea -bordura de jur imprejur, puneti impletitura. Apasati putin pe ea. Se unge cu albus aluatul.

Se coace in cuptorul incalzit, (zona din mijloc) , la o temperatura de circa 180-190°, circa 40-45 minute. Trebuie sa fie bine rumenita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post
5
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post

Tocănița de hribi cu legume este o explozie de arome și texturi, perfectă pentru a încânta papilele gustative chiar și...

Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post
Parteneri
Salata orientala cu penne
Bucataras.RO

Salata orientala cu penne

Nu m-am gandit niciodata ca pastele pot fi atat de bune chiar si in salate. Merita sa faceti o incercare! Pentru aceasta...

Salata orientala cu penne
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola