Cozonac cu Caise Deshidratate, Aromat cu Suc de Citrice

Complexitate
redusa
Cozonac cu Caise Deshidratate, Aromat cu Suc de Citrice

Ingrediente

  • -400 g caise deshidratate
  • -150 g zahar
  • -2 linguri suc de lamaie
  • -100 ml suc proaspat de portocale
  • -600 g faina
  • -1 plic praf de copt
  • -1/2 lingurita sare
  • -3 oua
  • -250 g branza de vaci
  • -250 g unt, moale
  • -100 g migdale, prajite fara adaos de grasime si macinate
  • -30 g zahar pudra

Mod de preparare

Taiati caisele deshidratate in cubulete.
Puneti-le 5 min la fiert impreuna cu 50 g zahar, sucul de lamaie si portocale, in vas neacoperit, amestecand mereu.
Lasati la racit, apoi pasati-le.

Separat, cerneti faina impreuna cu praful de copt. Adaugati restul de zahar, sarea, ouale, branza de vaci si 200 g unt, taiat bucatele.
Framantati doar cat sa se lege ingredientele.

Intindeti intr-o foaie de aluat (40 x 40 cm) si repartizati uniform piureul de caise, apoi presarati migdalele macinate.
Rulati sub forma de sul si transferati intr-o tava unsa cu putin unt, cu partea lipita in sus.
Rasturnati apoi, intr-o alta tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt.
Acoperiti tava in care aveti cozonacul cu tava unsa.

Dati la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru cca 50 min si coaceti la 180 grade.

Scoateti, indepartati tava- capac si dati din nou la cuptor, pentru inca 10 min sau pana ce cozonacul este copt si frumos rumenit.

Intre timp, topiti untul ramas si ungeti cozonacul fierbinte, imediat ce l-ati scos din cuptor, apoi pudrati cu zahar praf.

Lasati la racit pe un gratar.

Serviti feliat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Cozonac Pufos
4
Dulciuri

Cozonac Pufos

Cozonac Pufos
Gogosi a la Sidy
5
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Parteneri
Aperitiv rulada cu bacon si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu bacon si cascaval

Cu câteva zile în urmă, am văzut un filmuleţ postat de Chef Club,cu modul de preparare a acestei rulade. Mi...

Aperitiv rulada cu bacon si cascaval
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola